Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da üniversiteye 4 minareli 20 bin kişilik cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği büyük cami, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içine yapılıyor.

Yayınlanma:
Bursa'da üniversiteye 4 minareli 20 bin kişilik cami

Hafriyat çalışmalarının tamamlanıp, temel atma hazırlıklarının yapıldığı inşaat alanını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hayırseverlerin de katkılarıyla Bursa’ya dev bir eser kazandırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum öncesi yaptığı son Bursa ziyaretinde, Osmanlı dönemi eseri olan tarihi camilerle donatılan Bursa’ya bu döneme ait büyük bir eser bırakmak istediklerini, halkın toplanacağı büyük bir Cuma camiinin yapılmasını istemişti.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği büyük cami, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içine yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği büyük cami için en uygun yer Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde bulundu. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi ile 4 minareli yapılacak olan külliye şeklindeki caminin kubbe yüksekliği 41,7 metre, minare yüksekliği 75,8 metre olacak ve Bursa’nın her yerinden görülebilecek.

Toplam 10 bin metrekare alana inşa edilen cami, 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak. Açık ve kapalı alanlarda aynı anda toplam 20 bin kişinin ibadet edeceği külliye bünyesinde 1500 kişilik konferans salonu da yer alacak.

Önemli bir aktivite merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Yücedoğru ile birlikte külliye inşaatında incelemelerde bulundu. Bursa’ya böyle bir eser kazandırılmasını yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da son Bursa mitinginde bir talebi olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bu konuda Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nce başlatılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi desteğiyle önemli bir mesafe aldığını hatırlattı. Kampüs içinde toplam 10 bin metrekare alana sahip cami alanında hafriyat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Altepe, temel atma aşamasına gelindiğini vurguladı. Başkan Altepe, Vali İzzettin Küçük, Rektör Yusuf Ulcay ve hayırsever işadamlarının da katkılarıyla kısa zamanda bu büyük eserin Bursa’ya kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Yücedoğru da cami için devlet bütçesinden hiçbir harcama yapılmadığını Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle bu eserin kente kazandırıldığını hatırlatarak, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler