Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'da yapılandırma borcunu ödemeyenler için yeni fırsat

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen tarihlerde ödemelerini yapamayan ve bu nedenle kanunun getirdiği imkanlardan faydalanma imkanını kaybeden vergi mükelleflerine “torba yasa” ile birlikte ikinci bir şans verildi.

Yayınlanma:
Bursa'da yapılandırma borcunu ödemeyenler için yeni fırsat

Söz konusu torba yasa ile birlikte yapılandırma kapsamına giren vergi mükelleflerinin geciken yapılandırma ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar belediyemizin tahsilat servislerine yapabileceği bilgisini veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yasadan yararlanan tüm vatandaşlarımızın bu konuda hak mağduriyet yaşamamaları için ödemelerini son güne bırakmadan yapmaları en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.

Borçların yapılandırılmasıyla ilgili kanunun çıkmasıyla birlikte başvurularımızı 25 Kasım 2016 tarihine kadar almıştık diyen Başkan Aktaş, “Bugüne kadar 11.706 mükellef başvuruda bulunarak bu yapılandırmadan yararlandı. Bu uygulama kapsamında 9 Milyon 731 Bin 600 TL’lik borç yapılandırıldı” dedi.

YAPILANDIRMADA SON ÖDEME TARİHİ 31 MAYIS
6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen tarihlerde ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybeden vergi mükelleflerine torba yasa ile birlikte ikinci bir şans verildiğini belirten Aktaş, yapılandırmadan faydalanan vergi mükelleflerinin geciken ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihine kadar belediyemizin tahsilat servislerine yapmaları gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen tarihlerde ödemelerini yapamayan ve bu nedenle kanunun getirdiği imkanlardan faydalanma imkanını kaybeden vergi mükelleflerine “torba yasa” ile birlikte ikinci bir şans verildi.

TAKSİT SÜRELERİNİN UZATILMASI 
Yeniden yapılandırma da taksitlendirmelerin 4’er ay uzatıldığı bilgisini de veren Aktaş, “Yani Ocak ayında yapılması gereken ödemeler Mayıs ayında, Şubat ayında yapılması gerekenler Haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek. Uzayan ödeme süreleri için herhangi bir zam, faiz uygulanmayacak ve tercih edilen taksit süresine ilişkin katsayıda herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir. Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ve tam olarak ödenmesi Kanundan yararlanma hakkının devamı için zorunlu olduğundan, taksitli ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflerimizin 31 Mayıs’a kadar ilk iki taksiti tam olarak ödemeleri gerektiğini özellikle buradan belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

ÖDEME SEÇENEĞİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ 
Ayrıca kanundan yararlanmak için peşin ödeme seçeneğini tercih ettiği halde öngörülen süre ve şekilde ödeme yapmayarak kanundan yararlanma hakkını kaybeden vatandaşlarımız, talep etmeleri halinde yapılandırılan borçlarını taksitler halinde ödeme imkanına kavuşabilecektir diyen Aktaş, “Bunun yanında peşin ödeme tercihinde bulunanlardan, ödemelerini yapamayan vatandaşlarımız ise dilerse Mayıs sonuna kadar peşin ödeme indiriminden yararlanarak, ödemelerini yapabilecektir” dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI 
Mükelleflerimiz borçlarını peşin ya da ikişer aylık süreler itibariyle olmak üzere taksitli olarak ödemeleri mümkün bulunmaktadır diyen Aktaş; “Bunun yanında peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE oranlarına ayrıca %50 indirim uygulanacaktır. Söz konusu kanuna göre yeniden yapılandırılan borçların kredi kartı ile de ödenmesi mümkündür” dedi.

Aktaş son olarak, Birikmiş borcu olan vergi mükelleflerine ödeme kolaylığı getiren yapılandırma işleminden vatandaşlarımızın istifade etmelerini temenni ediyoruz. Belediye hizmetlerinin sürekliliği ve devamlılığının, ilçe halkının yükümlülüklerini zamanında, tam ve eksiksiz yerine getirmesiyle mümkün olacağını bir kez daha hatırlatarak, ödemelerini zamanında tam ve eksiksiz yerine getiren vatandaşlarımıza da bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler