Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Bursa'daki tecavüz davasında flaş karar!

Bursa'da bir kadına tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve olay öncesi yaptıkları özçekimi delil gösterdikten sonra tahliye edilen 2 sanık beraat etti.

Yayınlanma:
Bursa'daki tecavüz davasında flaş karar!

Geçen eylül ayında merkez Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda, Nilgün D. internet üzerinden radyo kurmak istediğini arkadaşı M.T.’ye anlattı. M.T. de bu işlerle uğraşan S.A.’ya durumu anlatınca üçlü buluşup, araçla Uludağ yoluna çıktı. Daha sonra 3 kişi S.A.’nın evine gitti. Ertesi gün polis merkezine giden N.D., iki arkadaşın kendisiyle zorla ilişkiye girdiklerini söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan M.T. ile S.A. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Haklarında, “ırza geçme, alıkoymak, hürriyeti tahdit, darp’ suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası talebiyle 7. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan M.T. ve S.A. son kez hakim karşısına çıktı. İlişki öncesinde çekilen selfie sayesinde ilk duruşmada tahliye olan S.A. karar duruşmasına katılırken, M.T. duruşmaya katılmadı. İlk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayan S.A., “Olay günü üçümüz buluştuk. Uludağ yoluna gittik. M. alkol kullanmıyordu. Ben ve N. bira içtik. Sabah N.’yi evine bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

M.T. ise ilk duruşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“N., sanal radyo kuracağını söyleyip, bana katılıp katılmayacağımı sordu. Ben de arkadaşım S.’ye söyledim. Ertesi gün N.’yi evinden alıp dağ yoluna konuşmak için çıktık. Sonra S.T.’nin evine gittik. Ben sigara almak için evden çıktım. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Bursa'da bir kadına tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve olay öncesi yaptıkları özçekimi delil gösterdikten sonra tahliye edilen 2 sanık beraat etti.

Duruşmaya katılmayan N.D. ise ilk duruşmada şu ifadeyi vermişti:

“Eve S. davet etti. M. dışarıya esrar almaya gitti. Ben evden gitmek istedim. Beni tehdit ettiler ve öldürürüz dediler. S., kendinde değildi sarhoştu. Arkadaşını telefonla arayıp esrar muhabbetti yaptılar. S., evde esrar ve alkol aldı. Ben almadım. S. üşüdüğü için eve gideceğini söyledi. Ben de yıllardır tanıdığım için evlerine gittim. İki sanıktan da şikayetçiyim.”

Savcı, cezalandırılmalarına yetecek kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden dolayı sanıkların beraatını talep etti. Mahkeme sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verdi. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler