Bursa Platformu'ndan Kobani uyarısı!

Bursa Platformu'ndan Kobani uyarısı!
Bursa’nın da aralarında bulunduğu birçok ilde geçen hafta yapılan protesto eylemlerin, provokatörlerce sabote edildiğine dikkat çeken Gülçimen, huzuru sabote etmek isteyenlere karşı herkesin dikkatli olmasını istedi. Eylemlerde güvenlik güçlerinin şehit edildiğini ve bazı vatandaşlarımızın da öldürüldüğünü vurgulayan Suat Gülçimen, “Tek tesellimiz Bursa’da ölüm yaşanmamasıdır. Ancak eylemlerin daha da büyümemesi için herkese düşen görevler var. Eylemlerin amacını aşarak çok tehlikeli boyutlara ulaştı. Ortada büyük bir provokasyon var. Kimi gruplar ortalığı savaş alanına çevirdi. Can kayıplarının yaşandığı eylemleri asla tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

Bursa’nın Balkanlar, Kafkaslar ve ülkenin çeşitli bölgelerinden yoğun göç aldığına vurgu yapan Suat Gülçimen, “Bursa’da farklı etnik kökenlere ve kültürlere mensup insanlar yıllardır kardeşçe yaşamaktadır. Aramızda akrabalık bağları oluşmuştur. Bu topraklarda yeşeren ve bin yıldır süren kardeşlik, Bursa’da daha da pekişmiştir. Kötü niyetli kişilerin yaptıkları provokasyonlarla bu kardeşliğe zarar vermesine asla izin vermemiz gerekiyor” dedi.

Bursa Platformu’nun kuruluş amacının Bursa’da doğan ve doyan herkesi aynı çatı altında toplayıp barış ve kardeşliği pekiştirmek olduğunu söyleyen Gülçimen, “Kardeşliğimizi pekiştirmek yerine kavga etmek çözüm değildir. Yapmamız gereken şey hep birlikte ülkemizi daha da geliştirmek, yaşadığımız kent olan Bursa’yı güzelleştirmektir” diye kaydetti.