Bursa tek yürek oldu! Sabaha kadar nöbet tuttular

Bursa tek yürek oldu! Sabaha kadar nöbet tuttular

TARİHİ GECE

FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümünde 7'den 70'e ellerine Türk Bayrağı'nı alan vatandaşlar, 15 Temmuz'u unutmadığını göstererek sabahın erken saatlerine kadar nöbetteydi.
Daha önce Fomara Meydanı olarak bilinen ve 15 Temmuz'da demokrasi nöbetlerinin tutulduğu meydan, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek, coşkulu törenle hizmete açıldı. Binlerce kişinin katıldığı '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nın açılışında konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "O gecenin aydınlık sabahına dönüşmesine vesile olan 249 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim gazilerimizden razı olsun. Bu millete tuzak kuranların en hainini geçen yıl tanıdık. Tarih boyunca ilk defa kendinden gibi görünen, milletin değerlerini istismar eden bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Bu milletin feraseti, cesareti, onların hain emellerini bir iki saatte çözdü" dedi.

'YİNE MEYDANDAYIZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, ihanet şebekesinin 40 yıllık planlarının meydanlara çıkan halk tarafından 4 saatte bozulduğunu hatırlatarak, "Hem bu ihaneti hem de bu ihanet karşısındaki dik duruşu gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hâlâ yüreklerdeki tazeliğini ve gündemdeki yerini koruyan, yakın tarihe damgasını vuran gecenin yıldönümünde Bursalılarla yine meydandayız. Demokrasinin kazandığı bu zaferi, bu yıl da gelecek yıllarda da hep birlikte yaşayacağız. Bu millet meydanları boş bırakmadı ve milletin büyüklüğünü gösterdi. Biz her zaman ülkemize sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

SELALAR VERİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında vatandaşların demokrasi nöbeti başladı. Bursa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, kurulan dev ekranlarda 15 Temmuz belgeselini izledi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşmasını canlı takip etti.Camilerden saat 00.13'te sela verilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.Sanatçı Tuluyhan Uğurlu ve Uğur Işılak'ın da konser verdiği etkinlikte vatandaşlar demokrasi nöbetini tutmaya başladı.Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından vatandaşlara içecek ve yiyecek ikram edildi.

'Kimse bayrağımıza göz dikemeyecek'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, "Geçen yıl 27 gün bu meydandaydık. 15 Temmuz yeniden bu milletin devletin doğduğu gündür" dedi.

Nöbetlerin bitmesinin ardından eski meydanın düzenleme çalışmalarına başladıklarını anlatan Dündar, "Şimdi de yeni meydanımızın açılışını yapıyoruz. Burası Bursa'ya yakışır bir meydan oldu. Bu meydanla birlikte Bursa'nın kendini yenilediği gibi Türkiye'nin kendini yenilediği gibi bizler de ileriye bakacağız. 15 Temmuz Demokrasi Meydanımız ve 15 Temmuz Demokrasi Bayramımız kutlu olsun. Bizlerin bu birliği, bu dirliği böyle olduğu sürece hiçbir eşkıya bu bayrağa göz dikemeyecek, hiçbir hain bu bayrağı indiremeyecek" şeklinde konuştu. Açılış töreninde ünlü besteci Tuluyhan Uğurlu da Bursa Mehter Takımı ile birlikte bestelediği 15 Temmuz Marşı'nı seslendirdi.

Bursa tek yürek

Hain darbe girişiminin senei devriyesinde 15 Temmuz'u unutmamak ve şehitleri anmak amacıyla 'Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi. Ulu Cami önünde toplanan on binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla FETÖ terör örgütünü lanetledi.
Bursa Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşte FETÖ terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Ulu Cami önünden başlayan yürüyüş, Demokrasi Meydanı'nda sona erdi.

Destansı direniş...

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Birkan mesajında, "Cumhurbaşkanımızın emsalsiz liderliği ile meydanlara akın eden milyonlar, gözü dönmüş hainleri ruhen çökertti. Silaha karşı çıplak el zafer kazandı" dedi.

"15 Temmuz iyi idrak edilmeli"

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Tevfik Topçu, "MHP olarak iman ve milletimize bağlılık şuurunun bir gereği, geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz 2016 gecesi de, insanlıktan nasibi-nin almamış canilerin karşısında durduk. Her daim, gerek FETÖ'ye gerekse de diğer terör örgütlerine karşı millet ve devletinin safında yer aldık. Ülkücüler, Türk milleti ve devletinin bekası, demokratik düzenin devamı ve kırmızı çizgilerimizin muhafazası amacıyla siyasi iktidara, teröre karşı mücadelede samimiyetle destek vermektedir. En nihayetinde millet ve devlet bütünleşmesi sağlanmalıdır. Son olarak, 15 Temmuz'un iyi idrak edilmesi ve hafızalarımızdaki tazeliğini koruması gerekmektedir.
15 Temmuz sadece bir zaferden ibaret olmayıp, Türk milletinin bin yıllardır süren Anadolu topraklarındaki varoluş mücadelesinde; yarınlarının teminatıdır."