Bursa'da dolandırıcılığın önüne geçilemiyor!

Bursa'da dolandırıcılığın önüne geçilemiyor!

Emniyetin afişler ve çeşitli yollarla yaptığı bütün ikazlara rağmen vatandaşlar dolandırıcılara inanmaya devam ediyor. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaşayan Ş.Y adlı vatandaşı arayan sahte savcı, terör örgütünün hesabını ele geçirdiğini söyledi. Dolandırıcıların verdiği hesaba 13 bin 640 lira yatıran Ş.Y. dolandırıldığını ertesi gün anladı.

Yine Nilüfer ilçesinde yaşayan F.B.’yi arayan dolandırıcılar, bu defa kendilerini sağlık görevlisi olarak tanıtarak, vatandaştan kredi kartı numarasını istedi. Kredi kartı numarasını dolandırıcılara veren F.B.’nin hesabından 2 bin 600 lira para çekildi. Her iki mağdur da polise müracaat ederken, olayla alakalı tahkikat sürüyor.

UMRE VAADİYLE DOLANDIRDILAR

Bursa’da yaşlı bir kadın umre vaadiyle dolandırıldı. Bursa’nın Karacabey ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki F.Ç. alışveriş yapmak için salı pazarına gitti. Pazarda dolaşırken yanına iki kişi yaklaşarak, “Seni umreye götüreceğiz, ne kadar paran ve altının varsa ver” dedi. Yaşlı kadın umreye gideceğini duyunca sevinerek, kolundan çıkardığı 3 altın bileziğini dolandırıcılara verdi. Şahıslardan bir daha haber alamayan F.Ç, dolandırıldığını anlayarak karakola müracaat etti. Polis olayla alakalı tahkikat başlattı.