Bursa'da duvarlar tablo gibi!

Bursa'da duvarlar tablo gibi!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı “Güzelleştirme Ekibi”, ilçenin duvarlarını adeta tuval olarak kullanarak şehir estetiğine katkı sağlıyor. Yıldırım’ın daha yaşanabilir bir şehir olması için çalıştıklarını getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kentsel dönüşüm ile ilçemizi çok daha iyi duruma getirmeyi hedefliyoruz, ancak belediyecilik hizmetlerini de aksatmadan çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
İlçede temizlik, alt yapı gibi belediyecilik hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Edebali, “Bunun yanında da şehir estetiğine yönelik çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
İlçenin temizliği konusunda hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Edebali, “Son bir yıl içinde toplam 151 bin 620 kilo atık toplandı. Bunun haricinde geri dönüşüm için toplam 2 bin 530 kilo ambalaj atığı toplandı. Ayrıca tekstil atölyelerinin atıklarını çöpe atmalarını ve boş alanlara dökmelerini önlemek maksadıyla 3 bin 250 firmanın tekstil atıkları abone sistemi ile düzenli bir şekilde alınmaktadır” ifadelerini kullandı.
Boş alanlara bırakılan ve çevre kirliliği oluşturan 13 milyon 873 bin 200 kilo atığın da toplandığının bilgisini veren Başkan Edebali, “Daha temiz bir Yıldırım için çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin daha yaşanabilir bir ilçede yaşaması için çalışmalarımız sürecek” dedi.