Bursagaz'dan mükemmellik ve sürdürülebilirlik tüyoları

Bursagaz'dan mükemmellik ve sürdürülebilirlik tüyoları



BTSO ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile düzenlenen ve iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan 6. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı BTSO’da gerçekleştirildi.



Sürekli iyileştirme ve mükemmellik konulu oturumların gerçekleştirildiği konferansta, Bursagaz İş Mükemmelliği Birimi’nden Sacide Burcu Özkarakaş, EFQM Mükemmellik Modeli ile diğer global model ve standartların entegrasyonu sayesinde şirketlerin daha az maliyetle daha yüksek verimlilik oranlarına kavuşabileceklerini vurguladı. Konuşmasında EFQM Mükemmellik Modeli ilişkilerinde yararlandıkları haritaya da değinen Özkarakaş, ‘mükemmellik bileşenleri’ adlı yaklaşım ile EFQM Mükemmellik Modeli entegrasyonuna yeni bir soluk kazandırdıklarını, böylece süreçler arası etkileşimi daha başarılı hale getirdiklerini ifade etti.



Konferansa katılan Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp stantları ziyaret ederek, KalDer ve BTSO yetkilileri ile fikir alışverişinde bulundu. Bursagaz’ın Sürdürülebilir Yaşam Konferansı temalı standı ve tanıtımını yaptığı yeni akıllı genel müdürlük binası da katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Stantta 1 Aralık’ta Bursagaz ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile Podyum Davet’te gerçekleştirilecek olan 2’nci Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’nın ön kayıtları alınırken, Bursagaz sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında katılımcılara detaylı bilgi de aktarıldı. Bursagaz sürdürülebilirlik çarkı yaklaşımından bahseden yetkililer, bu uygulamanın bir kurumsal sosyal sorumluluk projesinin ötesine geçerek her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşacak yapıya büründüğünü söyledi.



1 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan 2. Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’nda yer alacak olan konuşmacıların uluslararası arenada portföy sahibi kişilerden oluşması ve konferansa olan ilginin, sürdürülebilirlik kavramının toplum tarafından önemsendiğinin bir kanıtı olduğu vurgulandı. Geçtiğimiz yıl 400’ün üzerinde katılımcı ile ortaya koyduğu başarısı sonrasında bu yıl 2’ncisi düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’na katılım yine ücretsiz olacak.