Bursalı askere İstanbul Boğaz Komutanlığı'ndan büyük sürpriz

Bursalı askere İstanbul Boğaz Komutanlığı'ndan büyük sürpriz

İstanbul Boğaz Komutanlığı, vatani görevlerini yaparken aile hasreti çeken iki askere sürpriz yaptı. Tekirdağlı Onbaşı Murat Ulusoy ile Bursalı er Halil İbrahim Bislim'in görevlerini ifa ederken memleketlerinden getirtilen aileleriyle buluşturuldu. Deniz Albay Mehmet Emin Oturmaz'ın teftiş ettiği çıkarma gemisinin (TCG-Ç 138) motor bölümünde görev yapan Onbaşı Ulusoy, rapor verdiği sırada karşısında annesi Zehra ve ağabeyi Uğur Ulusoy'u görünce büyük sevinç yaşadı. Annesi ve ağabeyine sarılarak hasret gideren Ulusoy, sürpriz için komutanlarına teşekkür etti.

- Bislim ailesinde "gurur, sevinç ve heyecan" tablosu

Bursalı Halil İbrahim Bislim, komutanlıktaki bir kulede nöbet tutarken şaşkınlık yaşadı. Albay Oturmaz'ı görür görmez tekmil veren Bislim, arkasını döndüğünde babası İsmail Hakkı ile kardeşi Ahmet Faruk ile karşılaştı. Buluşmada baba-oğul ve ağabey-kardeş birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Tezkeresine 215 gün kaldığını, ailesini en son Ramazan Bayramı'ndaki dağıtım izninde gördüğünü ifade eden Bislim, "Ben askeriyenin tanıtımı için video çekiliyor sandım. Birden ailemi görünce çok şaşırdım. Komutanlarıma çok teşekkür ediyorum. Babamı özlemiştim, bayağı zamandır göremiyordum ve sonunda gördüm. Sarıldığımda çok duygulandım." şeklinde konuştu.

Bislim de babası ile önceki akşam görüştüğünü, kendisine böyle bir sürprizden bahsedilmediğini, ailesi ile askerlik üzerine konuştuklarını belirtti.

Eşi Emine Bislim'i kalbi heyecana dayanamayacağı için getirmediğini, bu sebepten oğlu Ahmet Faruk ile geldiklerini anlatan 50 yaşındaki 3 çocuk sahibi İsmail Hakki Bislim, "Bu buluşmaya imkan sunan Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür ediyorum. Aile olarak evladımla hasret giderdim. Beni mutlu etti, çok sevindirdi. Ailem adına tüm komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir duyguymuş." ifadesini kullandı.

Bislim, vatana ve millete hizmet eden evlat yetiştirdikleri için gururlu olduklarının altını çizdi.

Oğlunu sağlıklı ve motivasyonu yüksek gördüğünü ifade eden Bislim, oğlunu görebilmenin heyecanıyla gece uyuyamadığı anlattı.

Bislim, şunları kaydetti:

"Şu anda evladım bu nöbeti bizlerin daha iyi yaşamamızı sağlıyor. Başımız bu evlatlarımız sayesinde dik. Ben yurdumuzda nöbet tutan tüm askerler adına da evladıma sarıldım. Yanımda 17 yaşında evladım var. Onu da bu vatan için hazırlıyorum ki yarın öbür gün o da bu vatana böyle hizmetler etsin. Hizmet etsin, nöbet tutsun ki bu milletimizin her zaman başı dik olsun."

Bislim ailesi daha sonra komutanlık yerleşkesinde gezerek sohbet edip, özlem giderdi.

Deniz Albay Mehmet Emin Oturmaz ise askerlerin kendilerine ailelerin emaneti olduğunu, davet karşısında ailelerin büyük mutluluk yaşadığını, aynı zamanda bu buluşmaların askerlerin motivasyonunu da arttırdığını ifade etti.