“Bütün amacımız onların hayır duasını almak”

“Bütün amacımız onların hayır duasını almak”

Ömürlerinin her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahip olan yaşlıların mutluluğu için hizmet seferberliğini aralıksız devam ettiren Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğü aynı zamanda aşevi vazifesini yerine getirerek mobil hizmet aracıyla evlere kadar yemek servisi de yapıyor. 

Bizler sahip olduğumuz medeniyet tasavvuruyla hareket edip şehrimizi yeniden imar etmenin, yeniden inşa etmenin mücadelesini veriyor ve buna uygun bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyoruz diyerek Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğünün 2016 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi; “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir” “Yaşlılarımıza hürmet ve ikram, Allah Teâlâ’ya saygıdandır” sözlerine mahzar olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“GENİŞ BİR AİLEYİZ” 
Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz diyen Başkan Aktaş, “Bu anlayışla çıktığımız yolda Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğümüz 14 çalışanı ile ortaya koyduğu sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek çalışmalara imza atıyor. Huzurevimizde 28 erkek, 3 bayan sakinimiz ikamet ederken bizler büyüklerimize layık olmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Büyüklerimizi sıcak bir yuva rahatlığına ulaştırmak ve onların her türlü günlük bakım ve ihtiyacını karşılama noktasında 7/24 yanlarındayız. Tüm samimiyetimizle ortaya koyduğumuz sıcak aile yuvası ile bizler adeta onlar ile birlikte geniş bir aileyiz” dedi.

AŞEVİ HİZMETİMİZ 
Aşevimizden huzurevi sakinleri ve dışarıdan yemek alanlar dahil günlük 240 kişilik sıcak yemek servis edilmektedir diyen Aktaş, “Şehrimizde ikamet edip yemek almaya gelemeyen vatandaşlarımız için ise mobil hizmet aracımızla evlerine kadar yemek servisi yapılmaktadır. Şu an 12 aileye mobil hizmet aracımızla düzenli olarak yemek servisi yapıyoruz. Bunun dışında Halk eğitim merkezinde özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerimize her gün 50 kişilik yemek götürülmektedir. Ayrıca Huzurevi’nin bahçesi içerisinde evi olmayan, sokakta kalan kişilere hizmet veren 7 adet yataklı konteynerde kalan kişilere üç öğün yemek ve barınma sağlanmaktadır. 2016 yılı Muharrem ayında 4.000 vatandaşımıza aşure, kandil gecelerinde ise 15.000 vatandaşımıza helva ikramında da bulunulmuştur” dedi.

HUZUREVİNDE 31 KİŞİ KALMAKTA 
2016 yılında huzurevimize kayıt olan sakinlerimiz; 2 erkek, 1 bayan olmak üzere toplamda 3 kişidir diyen Aktaş, “Ölüm sebebi ile aramızdan ayrılan 3 kişi, kendi isteği ile ayrılan 2 kişidir. Şu an itibariyle Huzurevimizde 28 erkek, 3 bayan olmak üzere toplam 31 büyüğümüz kalmaktadır. Müdürlük çalışanlarımızın özverili ve gayretli çalışmaları ile yaşlılarımız ev ortamını aratmayan bir mekanda kalmanın mutluluğunu yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN AMACIMIZ ONLARIN HAYIR DUASINI ALMAK” 
Huzur evi sakinlerimize mümkün olduğu kadar sadece huzurevinde değil farklı mekanlarda da eğlendirmeyi, dinlendirmeyi ve gönüllerince vakit geçirtmeye çalışıyoruz diyen Aktaş, “Bu anlayışla yıl içerisinde Huzurevi sakinlerinin sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla belirli periyotlarla çeşitli aktiviteler, etkinlikler ve gezi programları düzenleniyoruz. Bütün amacımız onların hayır duasını almak. Ayrıca şunu ifade edeyim ki gerek rutin olarak günlük yapılan ziyaretlerin yanında gerek yaşlılar haftası dolayısıyla gerekse bayram zamanları huzurevimize birçok ziyaret gerçekleşiyor. Bu ziyaretler ile yaşlılarımızın hayata tutunmaları daha fazla artıyor, sosyalleşmeleri adına bu hayatta yalnız olmadıkları hissini de vermesi açısından bu ziyaretler gerçekten amacına ulaşıyor” şeklinde konuştu. 

“YENİ HUZUREVİ VE AŞEVİ BİNAMIZ YENİCEKÖY’DE HİZMETE GİRİYOR” 


Son teknoloji ve modern bir mimari ile oluşturduğumuz rahmetli Fatma Göztepe’nin adını taşıyan yeni Huzur Evi ve Aş Evi binamızın çevre düzenlemesiyle hemen yanı başında bulunan camisiyle, özellikle İnegöl şehir merkezinden daha yüksek rakımda yer alması nedeniyle huzur evi sakinleri için çok kaliteli bir mekan olacağına yürekten inanıyorum diyen Aktaş, “Huzur evinin yeni binaya taşınmasının bir ihtiyaç ve zorunluluktu. Bu dönüşüm hem bir zorunluluk hem de bir ihtiyaçtı. Yaklaşık 40 yıldır hizmet eden Huzur Evi binamız O günkü teknoloji ile yapılmış ve artık ömrünü yitirmişti. İnegöl’e ve Belediyeye hiç yakışmıyordu açıkçası. Bu binamız da İnegöl’ün çok uzun yıllar hizmet alacağı bir yer olacak. Eski binada olmayan birçok detay burada düşünüldü. Çift asansörlü, burada kalacak evli çiftler için özel odalar, idari odalardan dinlenme alanlarına, yemekhanemize varana kadar çok kaliteli bir mekan ortaya çıkarıldı” dedi.

Aktaş son olarak; “İnegöl Belediyesi olarak insanımıza yönelik yaptığımız yatırımlarla daima halkımızın yanındayız. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye bundan sonrada devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum.

7/24 insan odaklı hizmet anlayışı ile yeniliği yakalamış ve çağın gereklerine göre etkin ve verimli bir şekilde hareket eden bir belediye olarak saygı değer büyüklerimizin iyi günlerinde ve kötü günlerinde yanlarında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğine aralıksız sürdürmeye devam edeceğimizi belirtir, tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduğumuz, yaşanmışlıkları ile ufkumuzu açan büyüklerimizin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.