Cezalarını okul temizleyerek çekiyorlar

Cezalarını okul temizleyerek çekiyorlar

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muratpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolle 45 hükümlü, cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik çerçevesinde okul, park ve bahçelerde temizlik yaparak geçiriyor.

Muratpaşa Belediyesi ile hükümlü çalıştırma konusunda yapılan protokolle 45 hükümlü, Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirilerek ellerindeki süpürge ve faraşlarla sokakları temizliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen hükümlüler, çim kesme, ağaç budama, yabani otlarla mücadele, park bahçe temizliği, peyzaj düzenlemesi, çiçek dikimi işlerini yapıyor. Okulların yarı yıl tatilinde olması nedeniyle hükümlüler, bugünlerde cezalarını okul temizliği yaparak tamamlıyor. Hükümlüler, ilçe sınırları içinde bulunan iki okulun sabah, iki okulun öğleden sonra temizliğini yapıyor.

"UYUŞTURUCUYU BIRAKTIM"

Uyuşturucu madde almak için hırsızlık yapan 23 yaşındaki Haydar Ünver, "Uyuşturucu madde kullanıyorum, onu alabilmek için hırsızlık yaptım. Cezaevine düştüm. Mecbur kaldım ama cezaevinde uyuşturucuyu bıraktım. Şimdi Allah’a şükür denetimli serbestlikten faydalanıyorum. Özgür şekilde evimde cezamı bitireceğim. Cezamı tamamladığımda kendime bir iş bulup çalışacağım" dedi.

"AİLEMLE BİRLİKTEYİM"

Denetimli serbestliği güzel bulduğunu kaydeden Ünver, "Cezaevini yatmayan bilemez. Dışarısı güzel. Hayat var. İçeride hiçbir şey yok. Sonuçta özgürüm. Evimde annemle, babamla kalıyorum. Günümün 4 saatini çalışarak, geri kalan saatleri evimde geçiriyorum. Bir yılı böylece tamamlamış olacağım" diye konuştu.

600 SAAT CEZASI VAR

Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan ceza aldığını kaydeden 30 yaşındaki Emrah Güven de, "Barlarda çalışmamla birlikte 16 yaşında uyuşturucuyla tanıştım. Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmaktan ceza aldım. Mahkeme tedavi denetimi verdi ama ben denetimde kirli idrar verdiğim için bu hapis cezasına çevrildi. Bu cezada 6 bin lira para cezasına çevrildi. 600 saat çalışma cezam var. 5 aylık cezamı burada tamamlayacağım. Uygulamayı faydalı buluyorum. Devlete de yararımız olacak" ifadelerini kullandı.