Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Çininin Picasso’suna müze

Çini sanatçısı Sıtkı Olçar adına Kütahya’da müze kuruldu. Resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak müzeyi ziyaret eden Kültür Bakanı Avcı, Olçar’ı “Çininin Picassosu” olarak tanımladı

Yayınlanma:
Çininin Picasso’suna müze

Kütahya’da 6 yıl önce yaşamını yitiren dünyaca tanınmış çini sanatçısı Sıtkı Olçar adına çini müzesi kuruldu. Resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesi’ni ziyaret eden Kültür Bakanı Nabi Avcı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Ak Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ile birlikte kurdele kesti. Sıtkı Olçar’ın, tüm dünyada tanındığını ve “Çininin Picasso’su” olarak bilindiğini söyleyen Avcı, “UNESCO tarafından ‘Yaşayan insan hazinesi’ ödülüne layık görülmesi de gurur vericidir. Sıtkı Olçar kendine özgü desenleri tasarımları ve renkleriyle meydana getirdiği eserleriyle adeta ekol haline gelmiştir. Bu müze de çiniye gönül vermiş genç yetenekler için bir okul gibidir. Biz müzelerimizi aynı zamanda eğitim alanı olarak görüyoruz. Burası da gençlerimiz için bir eğitim merkezi olarak da anlam kazanacak. Baki kalan kubbede hoş bir sada bırakmaktır. İşte Sıtkı Olçar bunu başardı” dedi.
KIZI, ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
“SITKI 2” imzası ile çalışmalar ve etkinlikler yapan kızı Nida Olçar da “Müzenin açılması ve rahmetli babamın eserlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ilgi destek ve talimatlarına minnettarım” dedi.
 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler