Hüyük Çileği ve Söke Pamuğu AB Tescili İçin Onay Aldı

Hüyük Çileği ve Söke Pamuğu AB Tescili İçin Onay Aldı
TÜRKPATENT Başkanı Muhammed Zeki Durak, Hüyük çileği ve Söke pamuğunun Avrupa Birliği (AB) tescil sürecinde önemli bir aşama kaydettiğini duyurdu.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Muhammed Zeki Durak, Hüyük çileği ve Söke pamuğunun coğrafi işaret tescil başvurusunun Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından uygun bulunduğunu duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın liderliğinde başlatılan "uluslararası coğrafi işaret seferberliği" kapsamında hareket ettiklerini belirten Durak, bu süreçte Hüyük çileği ve Söke pamuğunun tescillenmesini beklediklerini ifade etti.

Uluslararası Coğrafi İşaretlerin Yükselen Değeri

Durak, yaptığı açıklamada, "AB'de tescil süreçleri devam eden coğrafi işaretlerimizden müjdeli haberler almaya devam ediyoruz. Aydın'ın gururu Söke pamuğu ve Konya'nın özel lezzeti Hüyük çileği gibi kıymetli ürünlerimizin AB nezdinde tescillenmesi, Türkiye'nin tarım ve sanayi potansiyelinin uluslararası alanda tanıtılması açısından büyük önem taşıyor." dedi.

Türkiye'nin Coğrafi İşaret Varlığı Artıyor

AB'de tescilli 21 coğrafi işaretlerinin bulunduğunu belirten Durak, ayrıca 51 başvurunun işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. "Bugün itibarıyla 21 coğrafi işaretimiz AB'de tescillendi. 7'si ilan aşamasında olan 51 başvurumuzun ise süreçleri devam ediyor." dedi.

Hüyük çileği ve Söke pamuğunun AB tescili için yapılan başvuruların, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından 3 aylık itiraz süresinin sona ermesi bekleniyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından, Türkiye'nin coğrafi işaret varlığı bir kez daha güçlenecek ve uluslararası alanda markalaşma açısından önemli bir adım atılmış olacak.