Dünya basınından Cüneyt Çakır yorumu

Dünya basınından Cüneyt Çakır yorumu

Arjantin’in, Hollanda’yı normal ve uzatma süresi golsüz sona eren mücadelenin penaltı atışlarında mağlup ettiği karşılaşmada düdük çalan Çakır, verdiği isabetli kararlarıyla herkesin büyük beğenisini kazandı. Doğan Babacan’dan tam 40 yıl sonra bu arenada görev alan ilk Türk hakem olan Çakır’la ilgili olarak İtalyanlar, övgü dolu sözler kullandı.

OLDUKÇA BAŞARILIYDI

La Gazzetta dello Sport, “Zorlu maçta Çakır kartlarını az kullandı. Ancak konuşulacak bir hataya imza atmadı”, Corriere dello Sport, “Çakır karşılaşmayı problemsiz yönetti. Yardımcılarının kaldırdığı bayraklar da, oldukça başarılıydı” ve Tuttospor’ta da, “Böylesine zorlu bir mücadelede Cüneyt Çakır, hemen hemen hiç hata yapmadı” ifadelerini kullandı.

3 MAÇTA 12 SARI KART

Kupada daha önce gruplardaki Brezilya-Meksika ve Cezayir-Rusya sınavlarında görev alan 37 yaşındaki hakemimiz için İngiliz basınından Daily Mail, “Futbolcularla olumlu diyalog içinde olan Çakır, hatasıza yakın bir yönetim sergiledi” derken, Hollanda’dan De Telegraaf, “Başarılı kararları vardı. Tek eksiği, sert faullerde fazla kartına başvurmadı” ifadesini kullandı.

3 maçta 12 kez sarı kartına başvuran temsilcimizin, Brezilya’daki organizasyondan kazancının yaklaşık 40 bin Euro olduğu öğrenildi. Bu arada Çakır’ın maçını, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin yanı sıra babası eski hakem Serdar Çakır da takip etti.