Gazze'de Yaralanan İsrail Askeri 1584'e Çıktı

Gazze'de Yaralanan İsrail Askeri 1584'e Çıktı
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni karadan işgal sürecinin başladığı 27 Ekim tarihinden beri 327'si ağır olmak üzere toplam bin 584 askerin yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusunun yayınladığı raporda, “Geçen yıl 27 Ekim'de başlayan kara harekâtından bu yana bin 584 asker yaralandı.” denildi.

Yaralılardan 321'inin durumunun ağır olduğu vurgulanarak, 24'ü ağır olmak üzere 247 askerin hala hastanelerde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Yayımlanan raporda, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden beri 260’ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 604 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

202 Gündür İsrail Gazze’de Katliam Yapıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim tarihinde başlattığı saldırılar 202 gündür sürüyor.

Kara işgali, abluka ve yoğun bombardımanın etkisi altında kalan 360 kilometrekarelik alanda, yaklaşık 2,3 milyon Filistinli ağır bir insanlık felaketiyle karşı karşıya.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki eylemleri, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçlamaları ile yargılanmasına neden oldu.

Hamas ile İsrail'in ateşkes görüşmelerinde İsrail'in kara işgali ve saldırılarını devam etmekte ki ısrarı, Hamas'ın ise kalıcı bir ateşkes istemesi müzakerelerin tıkandığı noktalar arasında bulunuyor.

1,9 Milyondan Fazla Filistinli Zorla Göç Ettirildi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim tarihinden beri gerçekleştirdiği saldırılarda en az 24 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

yarali-asker2.jpg

Bölgede sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği belirtilirken, 77 binden fazla yaralı ve 7 bin kadar kayıp olduğu aktarılıyor. Gazze Şeridi'nde ise 1,9 milyondan fazla Filistinli zorla göç etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 25 Mart tarihinde kabul ettiği "ateşkes kararı" hiçe sayılarak İsrail ordusu saldırılarını sürdürdü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni ikiye bölen koridora yeni bir saldırı başlattığını duyurmuştu.

Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen İsrail yetkilileri, 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a saldırı başlatılacağı söylemine devam ediyor.