İran-İsrail Gerilimi Tel Aviv Borsasını Etkiledi

İran-İsrail Gerilimi Tel Aviv Borsasını Etkiledi
Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası, İran'ın İsrail'e düzenlediği son saldırıların etkisi altında düşüş yaşamaya başladı.

İran'ın İsrail'e düzenlediği İHA ve balistik füze saldırıları, Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası'nı olumsuz etkiledi. İsrail'in ana endeksi, İran'ın saldırıları sonrası düşüş yaşadı.

Tel Aviv Borsası'nın ana endeksi (TASE 35), İran'ın İsrail'e düzenlediği kamikaze İHA ve balistik füze saldırılarının ardından haftaya düşüşle başladı. İsrail basınına göre endeks bugün yüzde 0,5 düşüşle 1928,5 puana gerileyerek, daha sonra hafif bir toparlanma yaşadı.

Borsada işlem gören hisselerdeki düşüş; İran'ın, haftanın ilk günü olan bugün erken saatlerde İsrail'e karşı askeri müdahalesini sonlandırdığını duyurmasının ardından sakinleşti.

Tahran'ın saldırıların devam etmeyeceğini açıklamasıyla birlikte piyasalarda belirli bir denge sağlandı.

Ne Yaşanmıştı?

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, bu saldırının ülkesine yapılmış bir saldırı olduğunu ilan ederek misilleme yapacağını duyurmuştu.

İran dün yüzlerce kamikaze İHA, balistik ve seyir füzesiyle İsrail'e saldırı başlatmıştı. İsrail, saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini belirtirken güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.