Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla Hayatını Kaybetti

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla Hayatını Kaybetti
Kenya'nın başkenti Nairobi'nin yaklaşık 400 kilometre kuzeybatısında, Elgeyo Marakwet bölgesinde bir askeri helikopter düştü.

Kenya'da meydana gelen helikopter kazasında, ülkenin baş Generali Francis Omondi Ogolla dahil olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetti.

Elgeyo Marakwet'teki askeri helikopter kazası, Nairobi'nin 400 kilometre kuzeybatısında gerçekleşti. Kazada Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi yaşamını yitirdi.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, yaptığı açıklamada, General Ogolla'nın kuzeybatı Kenya'daki birlikleri ziyaret ettiğini ve helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğünü belirtti. Kazadan sağ kurtulan 2 asker olduğunu söyleyen Ruto, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Ruto, "Anavatanımız, en cesur generallerinden birini kaybetti. General Ogolla'nın ölümü benim için derin bir kayıp. Dört yıldızlı seçkin bir general, görevi ve ülkesine hizmeti sırasında hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Daha önce Kenya Hava Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Ogolla, geçen yıl Ruto tarafından Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı. Ruto ayrıca Ogolla'yı 2022 başkanlık seçimlerinin sonucunu etkilemeye yönelik bir komplonun parçası olmakla suçlamıştı.