Zelenskiy, Sıkılaştırılmış Seferberlik Yasasını Onayladı

Zelenskiy, Sıkılaştırılmış Seferberlik Yasasını Onayladı
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkede askeri seferberlik şartlarını sıkılaştıran yasayı onayladı.

Ukrayna Parlamentosu'nun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Zelenskiy'in imzasıyla; seferberlik, askerlik kaydı ve askerlik hizmetiyle ilgili bazı konuların iyileştirilmesine yönelik yeni seferberlik yasası resmiyet kazandı.

Yasa, resmi olarak yayımlandıktan 1 ay sonra yürürlüğe girecek.

Ukrayna Parlamentosu, 11 Nisan'da askeri seferberlik şartlarını sıkılaştıran yasa tasarısını kabul etmişti. Yasa, 18 ila 60 yaş arasındaki erkekler için bazı yeni düzenlemeler getiriyor.

Yasaya göre seferberlik sırasında 18 ila 60 yaş arasındaki erkeklerin her zaman bir askerlik kayıt belgesi taşımaları gerekecek. Bu belgeyi, bir askerlik sicil ve kayıt bürosu temsilcisinin veya bir polis memurunun talebi üzerine ibraz etmeleri gerekecek.

Ayrıca erkeklerin sınır geçiş noktalarında veya sınır bölgelerinde bulunan bir sınır görevlisinin talebi halinde askeri kayıt belgesini göstermeleri gerekecek.

Yurt Dışında Yaşayanlar İçin Düzenlemeler

Yurt dışında yaşayan ve askerlik kayıt belgesi olmayan kişilerin yeni pasaport alması engellenecek.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, askerlik hizmetiyle yükümlü tüm kişilerin 60 gün içinde ikamet adreslerini, iletişim bilgilerini ve askeri kayıt verilerini güncellemeleri gerekecek.