MEB'den tüm ilde flaş kapatma kararı! İlkokul Ortaokul Lise tüm kademelerde geçerli

MEB'den tüm ilde flaş kapatma kararı! İlkokul Ortaokul Lise tüm kademelerde geçerli
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Önemli Karar: 81 İlde Kaçak Kurslara Kapatma- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim alanında önemli bir adım daha atarak, öğrenci ve velilerin mağduriyet yaşamaması adına kaçak olarak faaliyet gösteren kurslara yönelik Türkiye genelinde bir kapatma kararı aldı. Bu karar, Bakanlık tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu ve 81 ilde tüm kademelerde geçerli olacak şekilde uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yeni Düzenlemesi

Yeni görevine başlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve gelir gelmez bir dizi düzenlemeye imza atmıştı. Sınıf geçme, 70 puan şartı, açık liseye geçiş ve sınıf tekrarı gibi konularda yapılan değişiklikler eğitim camiasında geniş yankı bulmuştu. Şimdi ise MEB, özellikle liselere ve üniversitelere hazırlık amacıyla çevrim içi (online) eğitim veren merdiven altı sitelere karşı önemli bir mücadele başlatıyor.

Kritik Kapatma Kararının Detayları

Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere Bakanlığımız, öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için merdiven altı yapılara karşı mücadelesini sürdürmektedir." ifadelerine yer verilerek, izinsiz faaliyet gösteren sitelerin ve kursların kapatılacağı bilgisi paylaşıldı.

Nasıl Uygulanacak?

MEB'in aldığı bu karar doğrultusunda, Bakanlığa bağlı müfettişler tarafından yapılacak denetimlerle, izin almadan faaliyet gösteren kurslar tespit edilip kapatılacak. Velilerin ve öğrencilerin mağdur olmaması için, kursların MEB izninin olup olmadığı, Bakanlığın internet sitesinde yer alan özel kurs/uzaktan öğretim kursları listesinden kontrol edilebilecek.

Velilere ve Öğrencilere Önemli Uyarılar

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velilere, kaçak olarak hizmet veren bu tip yapılara itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulunuyor. Veliler ve öğrenciler, kurs kaydı yapmadan önce mutlaka MEB'in internet sitesi üzerinden sorgulama yaparak, kursun resmi izne sahip olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bu karar, eğitim sektöründe kalitenin korunması ve öğrencilerin mağdur edilmemesi adına önemli bir adım olarak görülüyor. MEB'in bu düzenlemesi, özellikle çevrim içi eğitim veren kurumların daha dikkatli bir şekilde denetlenmesini sağlayarak, eğitim alanında bir disiplin oluşturmayı amaçlıyor. Veliler ve öğrenciler ise bu yeni düzenleme sayesinde, eğitimlerini güvenli bir şekilde sürdürebilme imkanı bulacaklar.