YÖK Uluslararası Öğrenciler İle İlgili Açıklama Yaptı

YÖK Uluslararası Öğrenciler İle İlgili Açıklama Yaptı
YÖK, Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin büyük çoğunluğunun eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürdüğünü açıkladı.

Son zamanlarda Türkiye'deki uluslararası öğrencileri ve yükseköğretim kurumlarını hedef alan iddiaların ardından, Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) açıklama yaptı.

YÖK, uluslararası öğrencilerin ülkenin gönüllü elçileri olduğunu vurgulayarak üniversitelerin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için cazibe merkezi olmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye; eğitim kalitesi, güvenli yaşam ve çok kültürlü yaşam geleneği gibi birçok olumlu niteliğiyle uluslararası öğrencilerin gözdesi haline gelmiştir. YÖK tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasında yer aldığı belirtildi.

Uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürdüğü vurgulanarak yaklaşık olarak öğrencilerin %95'inin kendi çabalarıyla eğitimlerini finanse ettiği ifade edildi. Bu öğrencilerin, Türkiye'nin gönüllü elçileri olarak memleketlerine döndükleri ve ülkeler arası kültürel bağların güçlenmesine katkı sağladığına dikkat çekildi.

YÖK açıklamasında; "Bu çerçevede, uluslararası öğrencilerin başvuru ve kayıt-kabul işlemleri Türk vatandaşı öğrencilerimiz için herhangi bir hak kaybına neden olmamaktadır. Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 95'i eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürmekte ve ülkemizin gönüllü elçileri olarak memleketlerine dönmektedirler. Unutulmamalıdır ki, üniversitelerimizin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için cazibe merkezi haline gelmesini engelleyecek her türlü mesnetsiz söz, fiil ve paylaşımlardan kaçınmak hepimiz için ciddi bir sorumluluktur." ifadelerine yer verdi.