Brent Petrol Fiyatları Yükselişte

Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
Brent petrolün varil fiyatı, dünya genelinde devam eden jeopolitik gerginliklerin etkisiyle 85,83 dolardan işlem görüyor.

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı, dünkü kapanışa göre %0,49 artarak 85,83 dolara yükseldi. Bu artışta, dünyadaki jeopolitik gerilimlerin enerji tedarik zincirindeki aksamalara neden olacağı endişesi etkili oldu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısına rağmen İsrail'in saldırıları devam ediyor. Aynı zamanda Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail yanlısı gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bu durum, bölgedeki petrol ve akaryakıt taşımacılığında aksamalara yol açabilecek endişeleri artırıyor.

ABD'nin Ticari Petrol ve Benzin Stoklarındaki Artış

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, petrol fiyatlarını destekleyen bir diğer faktör oldu.

varil-brent-petrol2.jpg

Düşüş eğiliminde olan doların petrolü daha ucuz hale getirmesi beklenirken jeopolitik riskler nedeniyle talep artışı yaşanabilir.

ABD'nin ticari ham petrol ve benzin stoklarında geçen hafta yaşanan artışlar, fiyatların yükselmesini kısıtlıyor. Bu durum, ABD'deki talebin zayıfladığına işaret ederek fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.