Merkez Bankası Rezervleri Yükseldi

Merkez Bankası Rezervleri Yükseldi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 9 Nisan haftasına ait para ve banka istatistiklerini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 9 Nisan haftasına dair önemli verileri kamuoyuyla paylaştı. Yayınlanan rapora göre Merkez Bankası'nın toplam rezervleri önceki haftaya oranla ciddi bir artış kaydetti.

Haftalık para ve banka istatistiklerine göre TCMB'nin toplam rezervleri 9 Nisan itibarıyla 1 milyar 575 milyon dolarlık bir artışla 128 milyar 446 milyon dolara yükseldi. Bu artışta altın varlıklarındaki belirgin artış öne çıktı.

Brüt döviz rezervlerindeki hafif düşüşe rağmen altın rezervleri 9 Nisan haftasında 1 milyar 768 milyon dolarlık önemli bir artış kaydetti. Altın rezervleri, 56 milyar 678 milyon dolardan 58 milyar 446 milyon dolara çıkarak Merkez Bankası'nın toplam rezervlerindeki artışta belirleyici bir rol oynadı.

Bu verilerle birlikte TCMB'nin toplam rezervleri, önceki haftaya göre 1 milyar 575 milyon dolarlık bir artışla 128 milyar 446 milyon dolara yükseldiği belirtildi. Güncellenen rezerv verileri, ekonomik göstergelerin yakından takip edildiği bir dönemde önemli bir referans noktası oluşturdu.