Paskalya Tatili Sebebiyle Brent Petrol İşlemleri Durdu

Paskalya Tatili Sebebiyle Brent Petrol İşlemleri Durdu
Paskalya tatili nedeniyle petrol piyasalarında işlemlere ara verilirken geçen haftaki olaylar ve jeopolitik gerilimler, Brent petrolün varil fiyatlarını yukarı yönlü desteklemeye devam ediyor.

Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi. Perşembe günü 85,69 dolardan güne başlayan Brent petrolün varil fiyatı, günü 86,95 dolar seviyesinde tamamladı.

Geçen hafta Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen terör saldırısı ve bölgedeki gerilimler, petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi. İsrail'in Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrılarına cevap vermemesi ve Husilerin saldırı tehditleri, endişeleri artırdı.

İran destekli Husilerin Yemen'e karşı tehditleri ve ABD ile İngiltere'nin bölgedeki askeri varlığı, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde yaşanabilecek olası aksamalara dikkat çekti.

ABD'nin ticari ham petrol ve benzin stoklarında geçen hafta yaşanan artışlar, fiyatların yükselişini sınırladı. ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin verilerine göre ham petrol stokları 3,2 milyon varil, benzin stokları ise 1,3 milyon varil arttı.