Selçuk Geçer 1 Nisan'ı gösterdi! Doların ipi çekiliyor

Selçuk Geçer 1 Nisan'ı gösterdi! Doların ipi çekiliyor
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 1 Nisan itibarıyla döviz kurunda yaşanacak büyük tufana dikkat çekiyor.

Doların ipi çekiliyor! Selçuk Geçer 1 Nisan'ı gösterdi- Seçimlerin ardından döviz kuru ile ilgili yaşanabilecek dalgalanmaları işaret eden Geçer, yatırımcıların endişelerine rağmen, doların ve altının değerinde bir artış beklentisi içinde olduğunu belirtiyor. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 50 seviyesine yükseltmesi sonrası döviz ve altında yaşanan düşüş, yatırımcıları endişelendirse de, Geçer bu paniğin gereksiz olduğunu ve dolar ile altının rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.

"DOLARA OLAN EĞİLİM ARTACAK"

Geçer'e göre, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimleri doların cazibesini artıracak ve altına olan ilgiyi güçlendirecek. Altının ons fiyatının şu anda 2100 doların üzerinde seyrettiğini ve gram altının değerinin sürekli olarak arttığını vurgulayan Geçer, doların da benzer bir eğilim göstereceğini ifade ediyor.

selcuk-gecer-1-nisani-gosterdi-dolarin-ipi-cekiliyor.webp

"DOLAR MECBUR ARTACAK"

"Dolar çatır çutur düşüyor" şeklindeki söylemlere inanmadığını belirten Geçer, doların mecburen değer kazanacağını söylüyor. Seçimlere kadar doları istikrarlı tutmak adına yapılan sürpriz faiz artırımlarına rağmen, doların düşüşünün Türkiye için lehte olmadığını, aksine yükseliş eğiliminin devam edeceğini belirtiyor.

"ŞU ANKİ DOLAR ÇOK UCUZ SEVİYELERDE"

Geçer, doların yükselişinin sebeplerini de açıklıyor. Kümülatif enflasyonla doların değerinin hesaplandığında, mevcut dolar kurlarının oldukça düşük olduğunu ifade ediyor. TÜİK enflasyon oranlarına göre doların 50 lira civarında olması gerektiğini, ENAG enflasyonu ile hesaplandığında ise 60-70 lira seviyelerine çıkabileceğini, vatandaşın yaşadığı enflasyon düzeyine göre ise doların çok daha yüksek seviyelerde olması gerektiğini belirtiyor.