Erdoğan'dan Bursalılara söz!

Erdoğan'dan Bursalılara söz!
Bursa’daki toplu açılış ve miting programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Bursalılara 10 Ağustos seçimlerindeki yüzde 55’lik destek için teşekkür eden Erdoğan, kentte yaşanan lodos sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Geçtiğimiz günlerde lodos felaketinde hayatını kaybeden 3 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Soba zehirlenmeleri ve lodos sonucu yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaket sebebiyle evleri, iş yerleri, araçları zarar gören kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Başbakanlık ve AFAD gerekli bütün desteklerini kendilerine ulaştıracaktır. Valilik takibini yapıyor. Valimiz bu takiplerin ardından hasar tespit çalışması neticesi vatandaşlarımıza ulaşacaktır. Mevlam bizi her türlü arazi ve semavi felaketten muhafaza buyursun" dedi.

Bursa’da toplam 58 yatırımı hizmete açan Erdoğan, “Bugün burada toplam yatırım tutarı 386 milyon lira olan ve 58 kalem eser ve hizmeti Bursa’ya kazandırıyoruz. Resmi açılışlarını yapıyoruz. Açılışını yaptığımız eserlerin ülkemiz ve Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. 51 trilyonluk yatırımla şehre kazandırılan 304 derslik halk eğitim merkezi binası, 176 toplu konut, et ve süt işleme tesisleri, mahalle konakları, aile hekimliği binası var. Ayrıca Uludağ Üniversitemiz 15 trilyon yatırımla fen edebiyat fakültesi için yeni bina inşa etti. Bütün bu eserlerin açılışını resmen buradan yapıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’daki oteller bölgesine 110 trilyon liralık bir yatırımla teleferik hattı kurdu. Büyükşehir tarafından yapılan doğu atık su hattı kolektörü, Bursa Kalesi, doğu surları restorasyonu, çevre düzenlemeleri, parklar tamamlandı. Orhaneli Belediyesi otopark ve altyapı şebekesi, Osmangazi Belediyesi Kültür Merkezi spor tesisi, kapalı pazar yeri, polis merkezi inşa etti. Yıldırım Belediyesi çevre düzenlemeleri, meslek lisesi ve pazar yeri, Gemlik Belediyesi halı saha, Gürsu Belediyesi otel ve eğitim merkezini tamamlayarak şehrimize kazandırdı. Belediyelerimizin bütün bu eserlerinin açılışını da bu vesileyle gerçekleştiriyoruz. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumumuz, soğuk hava depoları, et işleme, süt üretim tesisleri gibi pek çok yatırıma toplam 68 trilyon lira kaynak sağladı. Çeşitli kamu kurumlarımızın Bursa’da hayata geçirdiği birçok yatırım var. Toplam 58 kalemde 368 milyon liralık eserler hayırlı olsun. Bu eserleri Bursa’mıza kazandıran yöneticileri ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 29 EKİM'E YETİŞECEK”


Bursa’nın önünde yeni bir dönem açacak olan projelerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
“Bursa’yı İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e bağlayacak olan yüksek hızlı tren hattının inşası süratle devam ediyor. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun önemli parçası olan İzmir Körfez geçişi köprüsünün yapımı son hızla sürüyor. Kuleler dikildi. Düşünebiliyor musunuz, denizin yüzeyinden 252 metre kule. Bu kuleler şimdi dikilmiş vaziyette. Denizin altında da 60 metreyi aşkın çalışma var. Çelik kısmı halloldu, bundan sonraki süreç hızla devam edecek. Bunlar daha önce hayal bile edilemiyordu.
Şimdi hayata geçiyor. Buraya geldik. İnandık, azmettik, dedik ki bu millet bunları yapmaya muktedirdir. Bizim ecdadımız gemiden karaları yürüttüyse, onun torunları olarak denizin altından Marmaray’ı yaptık. Denizin üstünde de Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Şu anda tabliyeler konmaya başladı. 4 gidiş, 4 geliş, ortadan hızlı tren devam ediyor. İnşallah, bu yıl sonu itibariyle 29 Ekim'e, fevkalade durum olmazsa yetişecek. Öbür tarafta Avrasya tüneli denizin altında devam ediyor. İstanbul’dan çıkış, Bursa üzerinden İzmir’e gidiş artık bizim için zor olmayacak. Zoru kolay kıldık. Şehir hastanesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yatırım ve projeler devam ediyor. Bunlar Bursa’nın çehresini değiştirecek. Bu çalışmaların hepsini de adım adım takip ediyoruz. İnşallah hepsini de Bursa’mıza çok daha modern, çok daha ileri bir şehir haline getireceğiz. Belediye Başkanımız söyledi, Bursa şehir stadı yapılıyor. Modern bir şehir stadı. Bursaspor da maşallah gayet iyi gidiyor. Herhalde eski başarıları zorlayacak. Öyle görünüyor. Kendisine başarılar diliyoruz. Bu topraklar bir cihan devletinin doğduğu topraklardır. Bursa, bu coğrafyanın gördüğü en büyük medeniyetin temellerinin atıldığı, ruhunun şekillendirildiği yerdir. Asya’dan, Ortadoğu’dan başlayıp Avrupa’nın derinliklerine uzanan o muhteşem rüyanın gerçeğe dönüştüğü, kilidinin açıldığı yer Bursa’dır. Bursa, başkentlik unvanı önce Edirne ve İstanbul’a, sonra Ankara’ya taşındıktan sonra hiçbir zaman vakarını, asaletini bozmadı. Her zaman başkentlik sıfatına yaraşır duruş içinde oldu. Ülkeme ve milletime hizmet mücadelesine başladığımdan beri, Bursa her zaman bizim yoldaşımız oldu. Başbakan oldum, Bursa yanımızdaydı. Cumhurbaşkanı oldum, Bursa yüzde 55 ile yine yanımızda oldu. Bu uhuvvet, bu yoldaşlık, dayanışma inşallah devam edip gidecek. Ben buna inanıyorum. Yeni Türkiye’nin kilidini de inşallah Bursa açıyor."

“KARA GÜNLER BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ”


Bir daha kara günler yaşanmaması için mücadele ettiklerini anlatan Erdoğan, “Biliyorsunuz, İstiklal Savaşı döneminde Bursa işgal edilince, Ankara’da meclis kürsüsüne kara bir örtü serilmişti, Bursa’nın yaşadığı sıkıntı, tüm ülkeyi, tüm milleti böylesine üzüntüye boğmuş, derinden etkilemiştir. Ne zaman ki Bursa düşman işgalinden kurtuldu, o zaman meclis kürsüsündeki kara örtü de kaldırıldı. Biz, ülkemiz ve milletimiz bir daha o kara günleri yaşamasın diye mücadele ediyoruz. Meclis kürsüsüne de, gönüllere de bir daha kara örtüler örtmek zorunda kalmayalım diye yeni Türkiye diyoruz. Kardeşlerim, Bursa ile birlikte tüm Türkiye şahidimiz olsun ki bizim millete hizmetten başka gayemiz, hak davasından gayrı davamız yoktur. Osman Gazi, oğlu Orhan Gazi’ye milletin rızasını kazanmasını tavsiye etmişti. Vasiyeti buydu. Biz de yaptığımız her işte, attığımız her adımda milletin rızasını kazanmayı gözettik. Bunun için çalıştık. Hiçbir zaman tatlı su demokratı, kendine demokrat olmadık. Bursa’da ne diyorsak, Van’da da aynısını söyledik. Bursa için ne istiyorsak, Mardin için de aynısını istedik. İnsanımızı ayrı tasnife tabi tutmadık. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı, Boşnak ve Arnavut'uyla, aklınıza ne gelirse, Roman'ı ile biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz dedik. Bununla yetinmiyoruz. Her kesimden insanımızla, milletin sarayında, Ankara’da, milletin evinde, toplantılarla bir araya geliyoruz. Hasbıhal ediyoruz, dertleri, sıkıntıları paylaşıyoruz. Onunla da kalmıyor, her fırsatta şehirlerimizi ziyaret edip vatandaşlarla hasret gideriyoruz. Milletin meselelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

"BİR ÇOCUĞUN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEYEN CUMHURBAŞKANI"

Konuşmasının sonunda geçtiğimiz yıl 23 Nisan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okulu için spor salonu sözü alan ve bu talebi Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilen Kübra Can, teşekkür çiçeği verdi. Şimdi İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Kübra Can, “Bir çocuğun isteğini geri çevirmeyen Cumhurbaşkanımız olduğu için çok mutluyum” dedi.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar, protokol ile birlikte açılış kurdelesini kestiler