Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Spor

Fenerbahçe’den gol yağmuru

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu son hafta maçında Fenerbahçe, Bayburt Grup Özel İdare'yi 5-0 mağlup etti.

Yayınlanma:

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nun 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe ile Bayburt Grup Özel İdare karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekibini 5-0 yendi.

Fenerbahçe’ye farklı galibiyeti getiren golleri 18. 64. ve 74. dakikalarda Pierre Webo, 21. dakikada Ramazan Civelek ve 34. dakikada Mehmet Topal kaydetti.

Bu sonucun ardından grupta Fenerbahçe 11 puana yükselerek gruptan çıkmayı garantiledi, Bayburt Grup Özel İdare ise 7 puanla 3. sırada kalarak kupaya veda etti. Grubun son maçında 4 puanlı Altınordu ile 8 puanlı Kayserispor karşılaşacak ve liderlik bu maçın sonucuna göre belli olacak.

İLGİLİ HABER Cengiz Ünder ve Ferdi Kadıoğlu Milli Takım Kadrosundan Çıkarıldı
Ziraat Türkiye Kupası E Grubu son hafta maçında Fenerbahçe, Bayburt Grup Özel İdare'yi 5-0 mağlup etti.

İLK YARI

18. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sow’un sağdan ceza sahasına ortasında kale sahasının önünde Webo’nun yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0

21. dakikada Fenerbahçe, Emenike’nin soldan ortasında Ramazan Civelek, altıpasın önünde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

34. dakikada Uygar Mert Zeybek’in sağdan kullandığı korner atışında penaltı noktasından Kadlec’in kafa vuruşunda, top altıpasta Sow’un önünde kaldı. Kendisine çarpan topa yerde müdahale eden Sow, meşin yuvarlağı Mehmet Topal’a aktardı. Altıpasın içindeki Mehmet Topal, topu boş filelere gönderdi: 3-0

45+1. dakikada Emenike’nin ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği sert şutta, top yan ağlarda kaldı.

İKİNCİ YARI

56. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında topla ceza sahasına giren Sow, uygun durumdaki Emenike’ye pasını çıkardı. Altıpasın önünde topla buluşan Emenike’nin vuruşunda, top üstten auta çıktı.

64. dakikada Kadlec’in soldan ceza sahasına yaptığı sert ortaya düzgün bir vuruş yapan Webo, meşin yuvarlağı filelere göndererek, kendisinin 2. takımının 4. golünü attı: 4-0

69. dakikada Webo’nun ara pasına hareketlenerek ceza sahası içinde topla buluşan Uygar Mert Zeybek’in kalecinin üzerinden aşırttığı top, direkten döndü. Oyun alanına dönen topu tamamlamak isteyen Savaş Polat, meşin yuvarlağı auta gönderdi.

74. dakikada Webo “hat-trick” yaptı. Mehmet Topuz’un pasında ceza sahasına giren Sow, topu müsait durumdaki Webo’ya çıkardı. Webo, kale sahasının önünde düzgün bir vuruş yaparak, topu bir kez daha filelere yolladı: 5-0

FENERBAHÇE: 5 – BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE: 0

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Mert Günok (Dk. 84 Erten Ersu), Mehmet Topuz, Serdar Kesimal, Bekir İrtegün, Kadlec, Mehmet Topal (Dk. 46 Selçuk Şahin), Uygar Mert Zeybek, Emenike (Dk. 67 Savaş Polat), Ramazan Civelek, Sow, Webo
Teknik Direktör: İsmail Kartal

Bayburt Grup Özel İdare: Ali Karadeniz, Elçim Ilgaz, Yunus Emre Eserdi, Coşkun Kılıç, Süleyman Altuntaş, İbrahim Kongur (Dk. 64 Anıl Gir), Hüseyin Emre Durmuş (Dk. 70 Tevfik Şanver), Ahmet Kaan Ergün, Gökhan Özkan, Tahir Türker, Orçun Selduman (Dk. 85 Hakkı Helvacı)
Teknik Direktör: Bahaddin Güneş

Goller: Dk. 18, 64 ve 74 Pierre Webo, Dk. 21 Ramazan Civelek, Dk. 34 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 40 Moussa Sow (Fenerbahçe); Dk. 40 Süleyman Altuntaş, Dk. 79 Anıl Gir (Bayburt Grup Özel İdare)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe’nin, Ziraat Türkiye Kupası 6. hafta mücadelesinde Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekibi Bayburt Grup Özel İdare ile yaptığı maçta, bazı as oyuncularının yanı sıra ligde az süre alan isimler ve genç futbolculardan oluşan kadrosu görev yaptı. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 2-1 yendikleri maçta sahaya sürdüğü kadrodan sadece Mehmet Topal ve Emenike’ye, kupa maçının 11’inde yer verdi. Afrika Uluslar Kupası’ndan döndükten sonra Karabük deplasmanında son dakikalarda görev alan Sow’un da yer aldığı 11’de, genç futbolculardan Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek şans buldu.

Fenerbahçe, karşılaşmaya 17 futbolcuyla çıktı. Takımın 3. kalecisi Erten Ersu’nun yanı sıra yedekler arasında 21 Yaş Altı Takımı’ndan Muhammed Samed Karakoç, Caner Koca, Mehdi Akgül ve Savaş Polat yer aldı. Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Meireles, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül ve Alper Potuk ile Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Diego, Kuyt ve Alves kadroya alınmadı. Webo’nun da 11’de yer almasıyla, sarı-lacivertli takımın 3 forveti Sow, Emenike ve Webo aynı anda sahaya çıkmış oldu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler