3,5 Yılda 16 Milyon e-Duruşma Gerçekleşti

3,5 Yılda 16 Milyon e-Duruşma Gerçekleşti
e-Duruşmanın, adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırdığını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ülke genelinde 3 bin 44 hukuk mahkemesinde kullanıldığını ve 15 Eylül 2020'den beri 1 milyon 671 bin 567 e-Duruşma yapıldığını duyurdu.

Bakan Tunç yaptığı yazılı açıklamada, yargılama süreçlerinde önemli bir tasarruf ve verimlilik sağlayan e-Duruşma sisteminin artık hukuk mahkemelerinde avukatların yerlerinden ayrılmadan, sesli ve görüntülü olarak duruşmalara çevrim içi katılmasına olanak tanıdığını söyledi.

Adalet Bakanlığı mühendisleri tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen e-Duruşma sisteminin uygulama kapsamının genişletilmesi ile birlikte 81 ilde ve tüm hukuk mahkemelerinde kullanılabilir hale getirildiğini açıklayan Tunç "Süreç içerisinde yaptığımız yaygınlaştırma çalışmaları sayesinde, bugün itibarıyla ülke genelindeki 3 bin 44 hukuk mahkemesinde e-Duruşma sistemi kullanılmaktadır. Sistemin uygulanmaya başlandığı 15 Eylül 2020 tarihinden bugüne kadar, 1 milyon 671 bin 567 e-Duruşma yapıldı." dedi.

e-durusma2.jpg

Sistemle avukatların istekleri halinde duruşmalara video konferans yoluyla katılabildiklerini ifade eden Adalet Bakanı Tunç, adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması açısından büyük önem taşıyan sistemin, avukatlar için de emek ve zaman tasarrufu sağladığını belirtti.