Bayram Tatilinde 112 Acil Servisinden Yoğun Çalışma

Bayram Tatilinde 112 Acil Servisinden Yoğun Çalışma
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan Bayramı tatilinde 112 Acil Çağrı Merkezi'nin sağlık masasına tam 10 bin 456 trafik kazası ihbarının geldiğini duyurdu.

Ramazan Bayramı tatilinde, Türkiye genelinde 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri, trafik kazalarına anında müdahale ederek can kurtardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği bilgilere göre bayram tatili süresince 10 bin 456 trafik kazası ihbarı alındı.

Ambulans ekipleri, bu ihbarlar doğrultusunda 13 bin 192 yaralıya ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Bayram boyunca artan trafik yoğunluğuna rağmen 112 ekipleri, hızlı ve etkili bir şekilde olay yerlerine ulaşarak sağlık hizmetlerini sunmayı sürdürdü.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bayram tatilinin başladığı günden bugüne, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi sağlık masasına 10 bin 456 trafik kazası ihbarı geldi. İlk müdahaleler ambulans ekiplerimizce olay yerinde yapıldı, 13 bin 192 yaralı için yerinde müdahale ve nakil hizmeti verildi. Büyük bir ciddiyet ve hızla çalışıyoruz. Fakat kaza sayıları, sonuçlar çok üzücü. Sizin için gözü yolda olanları, hayatın değerini düşünün. Lütfen trafik kurallarına uyun."