X Topluluklar Kısmında Yetişkin İçeriklere İzin Verecek

X Topluluklar Kısmında Yetişkin İçeriklere İzin Verecek
Sosyal medya devi X (Twitter), platformunda yetişkin içeriklerin bulunduğu "Topluluklar" adlı yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. X'in bir mühendisi, Topluluklar özelliğinde Admin'lerin bu tür içeriklere izin verebileceğini belirtti.

Sosyal medya devi X (Twitter), platformunda yetişkin içeriklerin bulunduğu "Topluluklar" adlı yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. X'in mühendisi olan Dong Wook Chung, Topluluklar özelliğinde yetişkin içeriklerin otomatik olarak filtrelenerek Admin'lerin istedikleri takdirde bunlara izin verebileceğini söyledi.

X'in Topluluklar özelliği, Elon Musk'un şirketi devralmasından önceye dayanıyor. 2021 yılında, Twitter, kullanıcılar arasında daha samimi bir iletişim ortamı sağlayacağını belirterek bu fikri denemeye başladı. Twitter, Topluluklarla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da diğer sosyal medya platformlarının aksine genellikle yetişkinlere yönelik içeriğe izin verdiği biliniyor.

Şirketin 2022'de, OnlyFans'a rakip olabilecek bir platform üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Ancak, daha sonra çocuk istismarıyla ilgili endişeler nedeniyle bu planın iptal edildiği bildirildi. Bu iddiaların ardından, X'in mühendislerinden Chung, yeni filtreleme ayarlarının Toplulukları daha güvenli hale getirmeyi amaçladığını belirtti.