Görükle'de gastronomi anlayışını değiştiren konsept: Coffee Brutus

Görükle'de gastronomi anlayışını değiştiren konsept: Coffee Brutus

Okan Başar kimdir?

1984 Erzurum doğumlu olup 1989 da yılında ailem ile beraber Bursa ya yerleştik. Eğitim öğretim hayatımı bursa da tamamladım. İş hayatıma okuduğum üniversite olan Uludağ Üniversitesinde bilgi işlem bölümünde başladım. İlerleyen yıllarda bir çok teknoloji firmalarında iş hayatıma devam ettim. Teknoloji kariyerimi aile şirketimizi kuracağımız için Microsoft Bursa bölge koordinatörü olarak tamamladım. 2011 yılın da inşaat üzerine aile şirketimizi kurduk. Bursa nın belirli bölgelerinde inşaat yaptıktan sonra 2016 yılında ortağımla beraber gençlik hayalimiz olan kafe restoran(hizmet) sektörüne girmiş bulunduk.

Sektöre girmeye ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

Bu sektöre girmeye aslında üniversite öğrencisi iken karar vermiştik ama malum öğrencilik o zamanlar bu kadar maddi imkanımız yoktu. Nasıl karar verdiğimize gelince bir çok lokanta restoran kafe gibi yerlerde çok fazla vakit geçirdik ama istediğimiz hizmeti bulamadık ve bulduğumuz zamanda aşırı pahalı oluyorlardı. bizde bunun üzerine karar aldık ve maksimum kalite maksimum hizmet minimum fiyat politikasi ile başarılı olabileceğimizi düşünerek bu işletmeyi kurduk.

Coffee Brutus'ü bizlere anlatırmısınız

Öncelikle bu işletme dogdugundan bu güne her gecen gün büyüyor gelişiyor ve genç neslin istek ve arzularına hitap edecek şekilde kendini yeniliyor.bizler burayı bi mekan olarak değil bir yuva bir ev olarak görüyoruz bütün öğrenci topluluklarına her zaman desteklerimizi devam ettiriyoruz bunlara örnek olarak seminerler aktiviteler turistik geziler kültürel ve eğitici tüm istek ve arzuları elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz çünkü biz burayı kazanç kapısı olarak görmüyoruz buırası bizim hayalimiz keşke bizimde zamanımızda böyle işletmeler olsaydı. Kafemizde asla kimseye bir ürün satmaya çalışmıyoruz isterseniz bir çay içmeden bile oturabilirsiniz burası dedigimzi gibi sizin siz varsanız biz varız siz mutluysanız biz mutluyuz.

Uzun vadedeki amaçlarınız

Ben ve ortağım geçirdiğimiz bu süre zarfında edinmiş olduğumuz tecrübe ve başarılardan dolayı işletme politikamızı Türkiye'nin diğer illerinde bulunan vatandaşlarımıza ulaştırmak.

Görüklede sizden sonra neler değişti

Biz bu işletmeyi açıktan sonra görüklede konsept kalite ve anlayış olarak çok fazla değişim oldu. İlk olarak biz bu işletmeyi kurduğumuzda sloganımız olan yemediğimiz yedirmiyoruz başlığı altında kaliteden hiçbir zaman ödün vermeden yüksek kar marjları aramadan bu bölgede tutunduk ve bu bölgedeki kalite çıtasını ister istemez biraz daha yükseltmiş olduk. Restorantımızı kurarken elimizden geldiğince yenilikçi ve modern bir kafe kurduk bu de bizim bölgemizde ilerleyen zamanlarda açılan işletmelerde bu konudaki titizliği artırdı. Bu bölgede önem gösterilmeyen lavaboları 5 yıldızlı otel konforunda yaparak bizden sonra açılan hatta bizden önce açılan işletmelere bile bu konunun önemini anlattık ve çoğu işletme bu konuda yenileme çalışmaları yaptı. Değişmeyen bir tek şey var biz hala görüklenin ilk ve tek açık mutfaklı restorantıyız.

Ürün gamınız ve fiyat politikanız nasıl

Ürün gamı olarak çok geniş bir yelpazemiz var yemek ve içecek olarak dünya lezzetlerine hitap ediyoruz canınız Meksika yemeği çektiyse ve yanında acıyı hafifletecek içecek arıyorsanız doğru adrestesiniz yada tatlı bir yemek sonrası dünya lezzetlerinden bir kahve arzu ettiyseniz yine doğru adrestesiniz.daha öncede her zaman dediğimiz gibi bizler hizmeti severek yapıyoıruz sizlerin hak ettiği hizmeti sizlere minimum ücretle sunuyoruz çünkü biz sizleri bir kere değil her zaman aramızda görmek istiyoruz

Müşterinize ne söylemek istersiniz

Bizlerin müşterilerimizden tek arzumuz bizlere her zaman açık ve şeffaf olmaları beğenmedikleri ne olursa olsun bizlere söylemeleri bizler her düşünceye her arzuya açığınız çünkü bizler sizlerin istek ve arzularıyla kendimizi yeniliyoruz.