Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı yoğun gündem başlıklarına sahip.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, önemli konuları ele almak üzere hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından toplanacak olan kabine, Orta Doğu'da artan gerilim başta olmak üzere çeşitli gündem maddelerini masaya yatıracak.

Kabine toplantısının en önemli gündem maddesi, Orta Doğu'da yükselen gerilim ve Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri olacak.

İran-İsrail gerilimi ve bölgedeki güvenlik tehditleri üzerinde yapılacak değerlendirmeler, Türkiye'nin bölgesel istikrar ve barışa katkı sağlama çabalarını vurgulayacak.

Gazze'de acil bir ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılacak adımlar da kabine toplantısının gündem maddelerinden biri olacak. Türkiye'nin bölgedeki insani krize çözüm bulma çabaları ve Filistin halkına destek verme kararlılığı ön plana çıkacak.

Sınır Ötesi Terörle Mücadele ve Irak Ziyareti

Terörle mücadele operasyonları da kabine toplantısında ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin yok edilmesi için devam eden operasyonlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde gerçekleştireceği Irak ziyaretinin hazırlıkları masaya yatırılacak.

Ekonomi Gündemi ve Öğretmen Atamaları

Kabine toplantısında ayrıca ekonomi gündemi de değerlendirilecek. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi politikalarının son durumu ele alınacak ve enflasyonla mücadele için alınabilecek ilave tedbirler görüşülecek.

Ayrıca öğretmen atamalarına ilişkin kadro tahsisi ve takvime dair çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor.