Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun gündemle bir araya geldi. Kabine toplantısının en önemli konularından biri, Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ve özellikle İran-İsrail gerilimi oldu.

Toplantıda, İran'ın İsrail'e yönelik adımlarının bölgede tansiyonu yükseltmesi ve bölgesel güvenlik tehditleri üzerindeki etkileri ele alındı. Türkiye'nin bölgedeki rolü ve atabileceği adımlar da değerlendirildi. Ayrıca Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların ulaştırılması konusunda atılacak adımlar görüşüldü.

Kabine toplantısında ayrıca Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve Suriye ile Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin yok edilmesi için devam eden operasyonlar ele alındı. Erdoğan'ın bu ay içinde Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacağı resmi ziyaretin hazırlıkları da konuşuldu.

Ekonomi gündemi de toplantının önemli bir parçası oldu. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum değerlendirildi. Enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek ilave tedbirler ve yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine dair çalışmalar da gündeme geldi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Kabine'nin verimli bir şekilde gerçekleştiği ve önemli konularda kararlar alındığı belirtildi.