Hafta Sonu İçin Sağanak Yağış ve Toz Taşınımı Uyarısı Yapıldı

Hafta Sonu İçin Sağanak Yağış ve Toz Taşınımı Uyarısı Yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için ülke genelinde hava durumu uyarısında bulundu. Yurdun iç ve kuzeybatısında sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için Türkiye genelinde hava durumuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun iç ve kuzeybatısında sağanak yağışlarla birlikte toz taşınımı yaşanması bekleniyor.

Bugün için yapılan tahminlere göre Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi sağanak yağışlarla etkilenecek.

Özellikle İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Bu bölgelerde kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilen rüzgarlar, toz taşınımına neden olabilir.

Yarın ve Pazar Günü Hava Durumu Tahminleri

Yarın için parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi daha çok bulutlu geçecek. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yağışlar görülecek.

Pazar günü ise yine parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Ancak Marmara'nın kuzeybatısı ve belirli iç kesimlerde daha yoğun bulutluluklar gözlenecek. Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Marmara, İç Anadolu'nun iç ve doğu kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı yağışlı geçecek.

Sıcaklık değerlerinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normalleri civarında seyrederken, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Ankara ve Antalya'da 27, İstanbul'da 20, İzmir'de 26, Adana'da 36, Diyarbakır'da 31, Samsun'da ise 20 derece civarında sıcaklıklar bekleniyor.