Sarıyer'de Taksiciyi Öldürüp Gasp Eden Kişi Tutuklandı

Sarıyer'de Taksiciyi Öldürüp Gasp Eden Kişi Tutuklandı
Sarıyer'de, Postacı Halil Sokak'ta taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek'i öldürüp aracını gasbettiği iddiasıyla gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli Y.B.G'nin, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlandı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, taksi şoförü Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesiyle ilgili şüpheli olarak gözaltına alınan İran uyruklu zanlı Y.B.G'nin tutuklanmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan zanlının, sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildiği belirtildi.

Zanlı, savcılık ifadesindeTürkiye'ye 3 aylık vizeyle geldiğini ve iş bulamaması halinde kaçak yollarla Almanya'ya gitmeyi planladığını açıkladı. Kendisini Almanya'ya götürecek kişilerle iletişim kurmaya çalıştığını belirten zanlı, olay günü Taksim'deki bir otelde konakladığını ve tanıştığı kişinin Almanya'ya götüreceğini söylemesi üzerine beklediğini ifade etti.

Şüpheli, olay günü bir taksiye binerek gezdirmesini istediğini ancak tartışmanın yaşandığını iddia etti.

Zanlı, taksi şoförüyle yaşadığı anlaşmazlık sonrasında cebindeki bıçağı çıkararak şoförü defalarca bıçakladığını ve para almak amacıyla eylemi gerçekleştirdiğini itiraf etti. Olay yerinde yakalandığını belirten zanlı, üzerinde bulunan kelepçe, koli bandı ve makasın eşyalarını paketlemek için olduğunu savundu.

Polis ekiplerinin olay sonrası hızlı bir şekilde şüpheliyi yakaladığı ve araçta cinayette kullanıldığı değerlendirilen kesici aleti bulduğu belirtildi. Zanlının "canavarca hisle adam öldürme" ve "yağma" suçlarından tutuklandığı vurgulandı.