Ticaret Bakanlığı, IBAN Kiralama Dolandırıcılığına Karşı Harekete Geçti

Ticaret Bakanlığı, IBAN Kiralama Dolandırıcılığına Karşı Harekete Geçti
Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı. Bakanlık, bu tür işlemlerin suç teşkil ettiğini ve hapis cezasıyla sonuçlanabileceğini belirtti.

Bakanlık, bir IBAN'ın başka kişilere menfaat amaçlı kullandırılmasının suç olduğunu vurguladı. Suç Gelirlerinin Aklanmasını Önleme Kanunu'na göre bu tür faaliyetlerle ilgili olarak 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası uygulanabileceği bildirildi.

Özellikle geliri düşük olan kesimlerin hedef alındığına işaret edilen açıklamada, dolandırıcıların "yüksek kazanç" vaadiyle suç gelirlerini transfer ettiği belirtildi. Öğrenci, ev hanımı gibi geliri sınırlı olan kesimlerin özellikle hedef alındığı ifade edildi.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Sahte bilgilerle iletişim kurulduğunda, kişisel ve hassas bilgilerin paylaşılmasının önlenmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, hesap sahibinin hesapta gerçekleşen işlemlerden doğrudan sorumlu olduğu vurgulandı. Herhangi bir şüphe durumunda ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmeden önce kontrol edilmesi gerektiği hatırlatıldı.