İşsizliğe Yıldırım hızında çözüm

İşsizliğe Yıldırım hızında çözüm

 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK'te (Yıldırım Meslek Edindirme Kursları) eğitim gören kursiyer sayısının 8 bin 273 olduğunu belirtti.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali, Güllük, Ertuğrulgazi ve Şükraniye mahallelerinde bulunan YIL-MEK kurs merkezlerini ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. Samimi bir havada geçen ziyarette kursiyerler Başkan İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali'ye meslek edindirme kurslarında aldıkları eğitimleri anlattı, hazırladıkları el işi ürünleri tanıttı. Mahalle konaklarında bulunan okul öncesi eğitim sınıflarını da gezen Başkan Edebali ve eşi, buradaki çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı.

HER 5 MAHALLEYE 1 KREŞ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, "YIL-MEK kurslarımızda bilgisayar, makine, nakış, konfeksiyon, kuaförlük, giyim, evde yaşlı ve hasta bakım, cilt bakımı, el sanatları ve yabancı dil gibi çok sayıda alanda eğitimler veriyoruz. Öncelikle burada eğitim veren hocalarımıza çok teşekkür ediyorum, çünkü onların çok fazla emeği var. Amacımız daha çok kadınımızı bir meslek sahibi, hobi sahibi yapmak aynı zamanda hem aile huzuru hem de iç dünyaları açısından onlara destek sağlamaktır" dedi. Başkan Edebali aynı zamanda 1000 çocuğu da anaokulu sınıflarında eğitim verildiğini belirterek, her 5 mahalleye 1 kreş kazandırmak hedefinde olduklarını açıkladı.

ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Yıldırım'ın insan kaynağı açısında büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Başkan Edebali, TÜİK verilerine göre ilçede yaşayan kadınların yüzde 29'unun okuma-yazma bilmediğini açıkladı. Meslek sahibi olmak isteyenlere YIL-MEK olarak tüm imkânları sağladıklarına dikkat çeken Başkan Edebali, "YIL-MEK kurslarımız 18 mahallemizde değişik alanlarda hizmet veriyor. Öğrenci sayımız şu an için 8 bini geçti. Yani bu kadar vatandaşımıza şu an eğitim hizmeti veriyoruz. Bana göre bu sayıyı çok daha fazla arttırmamız lazım. Biz adım attıkça bakıyoruz ki çok daha fazla ihtiyaç doğuyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sayı artacaktır" ifadelerini kullandı.

'BEN ÇALIŞMAK İSTİYORUM' DİYENE KAPIMIZ AÇIK

Yıldırım Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm vatandaşlara hizmet ettiğini dile getiren Başkan Edebali, İstihdam Masası aracılığıyla iş sahibi olmak isteyen herkese rehberlik ettiklerini kaydetti. Meslek kurslarında eğitim alanların yüzde 80'inin dışarıda iş bulabildiğini vurgulayan Başkan Edebali, "Çalışmak istemeseler bile bir meslek sahibi olmak moral değerleri anlamında gerçekten çok önemli. İnsana 'ben bir şey yapabilirim' diye öz güven geliyor. İş bulamayan vatandaşlarımız bize geliyor. Biz onları BTSO, İŞ-KUR, esnaf odalarının talepleri doğrultusunda yönlendiriyoruz. Şu an bizden iş talebinde bulunmuş 3 bin kişi var. Asli görevimiz olmamasına rağmen iş konusunda yardımcı oluyoruz. Toplumsal dayanışmanın da bir örneğidir bu" diye konuştu.

BİRÇOK İLÇEDEN KURSİYER KATILIYOR

Başkan Edebali'nin ziyaretinde konuşan kursiyerler ise belediyenin sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, İnegöl, Osmangazi ve Nilüfer'den bile YIL-MEK kursları için gelenlerin olduğunu dile getirdiler. Mutlulukları gözlerinden okunan kadınlar, Başkan Edebali'ye çeşitli sorular yöneltti. Başkan İsmail Hakkı Edebali de kursiyerlerin sorularını yanıtlayıp, her türlü probleme kısa süreler içerisinde çözüm bulacaklarının sözünü verdi.