IV. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi 27 Nisan’da başlıyor...

IV. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi 27 Nisan’da başlıyor...

27 – 29 Nisan 2019 tarihleri arasında yaklaşık 300 konuğun katılımıyla gerçekleşecek olan Kongre’de; immünolojinin tüm alanlarının yanı sıra moleküler ve uygulamalı immünoloji ile immünogenetik alanındaki en yeni buluşlar ve araştırma konuları tartışılacaktır.

Kongrenin açılış konuşması dünyaca ünlü Japon bilim insanı Prof. Dr. Shizou Akira tarafından yapılacaktır. 29 Nisan Dünya İmmünoloji Günü konuşması Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu (EFIS) Başkanı Prof. Dr. Andreas Radbruch tarafından gerçekleştirilecek ve immünyetersizlik farkındalık haftası adına immünyetersizlik hastaları ve kongre katılımcıları ile birlikte balon uçurtma etkinliği yapılacaktır.

Uluslararası platformlarda adından başarılarıyla söz ettiren ünlü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Cezmi Akdiş’in kapanış konuşmasını yapacağı organizasyonda Kongre Başkanlığını Bursa Uludağ Üniversitesi, İmmünoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Barbaros Oral, Kongre Bilimsel Sekreterliğini ise Bilkent Üniversitesi, Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Prof. Dr. İhsan Gürsel üstlenmektedir.

Üç gün boyunca 12 farklı ülkeden immünoloji alanında öncü bilim insanlarının konuşmacı olarak katılacağı MIMIC IV Kongresinde; doğal bağışıklık, modern aşılar, hücresel bağışıklık, kanser immün tedavisinde yeni yaklaşımlar ve hedefler, bağışıklık sisteminin işlevsel bozuklukları, edinilmiş bağışıklıktaki son keşifler, mikrobiyota ve bağışıklık sistemi etkileşimi gibi konular 30 konuşmacı ve 18 sözlü sunum çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

İmmünoloji alanında çalışanları kutluyor başarılı bir kongre diliyoruz!