Kaldırım işgallerine geçit yok

Kaldırım işgallerine geçit yok

Belediye, 2 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren kaldırım işgali yasağını uygulamak için düğmeye bastı. Kaldırıma park eden araç sürücülerine ceza kesilirken, kaldırım üzerinde bulunan büfeler ve benzeri iş yerlerine ait panolar da kaldırılıyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaldırım işgallerini ortadan kaldırmak için çalışma yapacaklarını bildirdi. Aktaş, “Belediye Başkan Yardımcımız Alper Taban nezaretinde 6 aylık bir çalışma sonunda meclis kararı almıştık. Bu konuyla alakalı STK’larla görüşüldü, anketler yapıldı.

Toplantılarda bu işle alakalı tereddütlerini söyleyen oda başkanlarımız olmuştu. Bakkallar, Terziler ve Pazarcılar Odası başkanları tereddütlerini söylemişti. 2 Şubat tarihi itibariyle kararı devreye soktuk. Oda başkanlarımızın da, vatandaşlarımızın da şikayet ettikleri kamu kurum ve kuruluşlarına ait panolar, levhalar, belediyemiz tarafından tahsis edilmiş büfelerle alakalı şikayetler vardı. Onlarla ilgili tespitlerimizi yaptık. Kaldırıma park eden araçlara cezai müeyyide uygulanıyor. Sürücüler asla araçlarını kaldırımlara çekmesinler. İnegölspor’un kurumsal renkleri olan bisiklet parkları oluşturacağız. Şehrin farklı caddelerine yakında bisiklet parkları yapılacak” şeklinde konuştu.

Kamu kuruluşlarına ait panolardan da bahseden Aktaş, “Elektrik panoları var. Kurumlarla yazışma yaptık. Özellikle yaya geçişlerine engel olan yerlerle ilgili düzenleme yapmalarını kurumlara bildirdik. Belediye tarafından tahsis edilen ekmek büfelerinin yerleri değişecek. Kimsenin hakkını gasp etme durumumuz olamaz. Kimsenin ‘Ben yaya yolunun 40 santimini kullanayım’ deme lüksü yok. Bu projeye herkesin sahip çıkmasını bekliyorum. Dolayısıyla bu güzelliğin oluşmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.