Kaplanlar Soğutma ihracatta Türkiye birincisi

Kaplanlar Soğutma ihracatta Türkiye birincisi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2016 yılı ihracat rakamlarını ve şirketlerin ihracat performanslarını açıkladı. TİM’in duyurduğu verilere göre Kaplanlar Soğutma A.Ş. 2016 yılında da ihracat performansındaki artışını sürdürdü.

Açıklanan verilere göre, Kaplanlar Soğutma, 2016 yılında 26 milyon 932 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Kaplanlar Soğutma, ihracatta 2016 yılı genel değerlendirmesinde iklimlendirme sektöründe Türkiye 16’ıncısı, “kabin” dalında ise Türkiye 1’incisi oldu. Şirket, genel ihracat sıralamasında ise ilk 1000 şirket içinde ise 640’ıncılığa yükseldi.

Kaplanlar Soğutma Genel Müdürü Duygu Kaplan, şirket olarak istikrarlı biçimde büyümeye devam ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Şirket olarak yatırımlarımızı her geçen yıl arttırıyoruz. Özellikle teknoloji ve AR-GE yatırımlarımızın olumlu etkisini daha net görüyoruz. Dünyanın birçok önemli markalarıyla çalışıyoruz ve her geçen gün markamıza duyulan güven ihracatımıza da yansıyor. Önümüzdeki yıllarda bu büyüme ivmemizi arttırarak ülkemize daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz.

Küresel siyasi ve ekonomik risklerin arttığı bir dönemde, istikrarlı büyüme çizgilerini koruduklarına dikkat çeken Duygu Kaplan, “Kaplanlar olarak, teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz ihracat pazarlarımızı genişletmek” dedi.