Prof. Dr. Mesut OZCAN

Prof. Dr. Mesut OZCAN

Anne Estetiği

 Anne olmak; dünyanın en güzel duygusu olarak tarif edilebilecek, sonsuz mutluluk olgusudur. Doğum sonrasında anne tüm ilgisini bebeğine yöneltir. Anne evladıyla ilk yaşına basana kadar yoğun iletişim halinde olur.  Bütün her şeyini bebeğine adar. Bebek belli bir yaşa ulaşıp anneyle olan bağımlılığı azaldığı dönemde artık estetik kaygı oluşması anne açısından normal bir durumdur. 

Doğum sonrasında karın duvarında bombeleşme, gevşeme, sarkma ve çatlaklar, genital bölgenin bollaşması, göğüs bölgesinde ise farklı deformasyonlar artık anneyi rahatsız etmeye başlar. Annenin yaşadığı bu deformasyonlar genel sağlığı açısından da sıkıntılara sebebiyet verebilir. Doğum sonrasında verilemeyen kilolara bağlı olarak memeler büyür gevşer sarkar; karın bölgesi bombeleşmesi öne doğru baskı yapar. Omurga bu yükü dengelemeye çalışır, bel çukuru belirginleşir, postür bozulur bel ve sırt ağrıları görülür. Yine doğum sonrasında sık olarak karşılaşılan en önemli sorunlardan biri vajenin ileri derecede gevşemesi ve bollaşmasıdır. Bu, normal doğum yapmış birçok kadında doğum esnasında gerilen ve genişleyen dokuların doğum sonrasında normale dönememesine bağlıdır. Bu problem evlilik hayatında da sıkıntılara sebebiyet verebilir.  

Doğum sonrası vücutta görülen deformasyonlardan kısaca “anne estetiği” dediğimiz bir dizi kombine operasyon ile kurtulabilmek mümkün. Memenin durumuna göre büyütme, dikleştirme, küçültme; büyütme artı dikleştirme birlikte uygulanabilir.  Karın bölgesinde genel vücut görünümünü bozan bollaşma, bombeleşme, sarkma ve çatlaklar karın estetiği ile çözüme kavuşturulabilir.  Bir türlü aşılamayan yağ stoklanmaları mevcut ise; liposuction ve/ veya lazer liposuction ile çözümlenir. Vajinal (normal) doğum yapmış kadında bollaşan vajen dokusu  için genital estetik ile fazla olan bir miktar doku çıkarılır ve gevşeyen kas dokusu birbirine dikilerek daraltma gerçekleştirilir.

Mutlu çocuk yetiştirmenin en temel kuralı mutlu anne ve baba olabilmektir. Annenin ise evladı için yapamayacağı yoktur.  Mutlu kadın; mutlu aile ve mutlu gelecek nesildir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Mesut OZCAN Arşivi