Prof. Dr. Mesut OZCAN

Prof. Dr. Mesut OZCAN

Erkekte Meme Büyümesi Jinekomasti

Erkekte Meme Büyümesi; Jinekomasti

Jinekomasti, erkek memesinin bayan memesi gibi büyüme göstermesi durumudur. Halk arasında çok konuşulmayan, fakat sık rastlanan bir rahatsızlıktır. Yaklaşık olarak erkeklerin %40-60'ında görülür. Tek memede veya her ikisinde de görülebilir. Buna sebep olan birtakım ilaçlar ve tıbbi durumlar bilinse de, vakaların çoğunda altta yatan neden bilinmemektedir. Genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar ve bir daha gerilemez. Sorunun farkında olan erkekler bundan kurtulmak için hekime başvururlar.

Bu problemin tedavisi cerrahi olarak yapılır. İki yöntem mevcuttur:

1-Jinekomasti sebebinin fazla meme dokusu olması durumunda bu fazla meme dokusunun cerrahi olarak çıkarılması gerekir. Cerrahi tek başına yapılabildiği gibi çevresindeki fazla yağları da uzaklaştırarak düzgün bir kontür sağlamak amacıyla liposuction ile de kombine edilebilir. Bu işlemde meme başı etrafına veya koltuk altında fark edilmeyecek bir kesi yapılır. Bu kesiden girilerek fazla meme dokusu çıkarılır. Cildin de çıkarılmasının gerektiği daha büyük memelerde daha uzun bir kesi gerekebilir. Fazla olan yağ dokusunun da çıkarılması gereken durumlarda aynı kesilerden girilerek liposuction yapılır.
2- Jinekomasti yağ fazlalığından kaynaklanıyorsa liposuction yöntemi daha tercihe şayandır. Bu işlem 2-3 mm'lik bir kesiden sokulan kanüller aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu seçeneğin en büyük avantajı estetik olarak problem teşkil edecek bir yara izinin oluşmamasıdır. Son dönemlerde kliniğimizde önce smart lipo cihazı ile lazer lipoliz hemen arkasından da liposuction yaparak daha olumlu sonuçlar almaktayız.
Jinekomasti ameliyatı tecrübeli bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından yapıldığında komplikasyonlar sık görülmez ve görülse de bunlar genellikle önemsiz minör komplikasyonlardır. Jinekomasti operasyonu, görünümü düzelterek kişinin kendine olan güveninin artmasını sağlar. Ameliyat sonucu kalıcıdır ve eğer beklentileriniz gerçekçi ise yeni görünümünüz sizi oldukça memnun edecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Mesut OZCAN Arşivi