EŞİM EVLENDİKTEN SONRA ÇOK DEĞİŞTİ!

Hayatta alınan en önemli kararların başında gelen eş seçimi öncesi kişilerin hayat ve eşlerinden beklentilerini düşünmeleri ve karşılarındakiyle paylaşmaları ilişkinin sağlıklı devamı açısından büyük önem taşır. Böylelikle “Eşim evlendikten sonra çok değişti”, “Artık onu tanıyamıyorum!”, “İlk zamanlardaki kişiyle alakası yok.” gibi benzeri yakınmalar ile evlendikten bir süre sonra karşılaşma ihtimaliniz azalır. 

Peki, özellikle evlilikten bir süre sonra bazı çiftlerden sıkça duymaya başladığımız nedir bu “değişimin” altında yatan?

Evlilikte Ailelerin Yeri
 Her birimiz ailemizden bağımsız bir birey olsak da birçok özelliğimiz, hayata ve aileye bakış açımız ve sosyal hayata dair öğrendiklerimiz ailemizi temel alıyor; bu bağ ve kuralları kendi kurduğumuz aileye de taşıyoruz. Aslında değiştin dediğiniz şey kişinin kendi özüne dönmesi oluyor.

Evlilikte Para Yönetimi
Kişilerin yaş ilerledikçe tercih ve öncelikleri değişiklik gösterebilir, ya da kişilerin evlilik öncesi para yönetimi çok daha farklı olabilir; fakat bu sözde değişimin önüne geçmenin kurallarından biri de ekonomik olarak şeffaf olmak ve ortak paydada buluşmaktır.

Eşinize Ne Kadar Şeffafsınız
 Eşler arasında yalanların ve gizliliklerin olmaması gereklidir. Bu konuya dair bir inanış ise ilişkideki yalanların evlenince azalacağı hatta bitebileceği yönündedir. Unutulmamalıdır ki evlilik sorunların çözümü için kullanılan bir araç değildir ve evlenince eşiniz yalan söylemeyi bırakmaz. Eğer böyle bir sorun olduğunu düşünüyorsanız karşınızdaki ile paylaşmalı ve evlilikten mucizevi çözümler beklememelisiniz.

Evlilikte İletişim ve Anlayışın Önemi
Her türlü ilişki gibi evliliğin de sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için karşınızdaki ile açık ve sağlıklı iletişimi yakalayabilmek çok önemlidir. 
Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki eşinize ve aile bireylerine karşı kendini kontrol edebilme ve doğru zamanda doğru şekilde kendini ifade edebilme yeteneği evliliğin mutlu seyri açısından önemli kavramların başında geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sibel KILIC Arşivi