Kemerlere dolanmak

Bazen bele bazen de kalçaya dolanan kemerler, bu sezon da birbirinden farklı tasarımlar ortaya çıkmasına neden olmuştur. Etek, pantolon ve şortlarla uyumlu olarak üretilen kemerler oldukça renkli bir yelpaze sergilemektedirler. Önceden kullanılan kahverengi ve siyahın yerini alan pastel renklerin yanı sıra en uçuk ve en iddalı renkleri tercih eden modacılar için seçenekler oldukça fazla. Değişen ve gelişen moda anlayışı ile uyumlu olabilecek tasarımlar aksesuar seçimini kemerden yana kullananlar için oldukça geniş bir ürün çeşitliliğine sahiptir. Renkleri, dokuları, malzemeleri ve modelleri ile oldukça dikkat çeken kemerler her kıyafet için farklı bir görünüm sağlamaktadır. Günümüzde kemerler, artık işlevselliğin yanı sıra estetik olarak da değer kazanmıştır.

Sezon tasarımları içinde en göze çarpan modeller arasında üzeri zımbalı ve çivili modeller yer almaktadır. Üst üste takılan ikili yada üçlü modeller, ip gibi bağlananlar, bedeni defalarca turlayacak kadar uzun olan stiller ve daha sayısız tasarımlar...Bu sezon kişinin aynası olan kemer seçimi farklı bir tasarım olan isim baş harfi yazılı olan modeller şeklinde olacaktır. Gerçek deriden üretilen kemerler aynı zamanda keten kıyafetleriniz için kumaş, örgü, hasır gibi farklı ürünler kullanılarak da üretilmektedir. 2016 bayan kemer modelleri ile bel inceliği daha çok fark ettirilerek şıklık yaratmak hedeflenmiştir. Renkli tasarımlara imza atan modacılar en güzel kreasyonları görücüye çıkarmıştır ve bu ürünler yatırımcılar tarafından vitrinlerdeki veya mağazalardaki yerini almıştır. Kendinize yakışan tasarımı ve karakterinizde yer edinecek olan kemer modeli ile uyumlu olan seçeneği belirlemek kolay olmayacaktır.

70′li yılların trendlerinden olan kemerler, 2015 - 2016 sonbahar/ kış sezonunda yine gündemde parçalardan biridir. Kemerler, bu kış kaban, blazer ceket, triko ve elbiselerin vazgeçilmez aksesuarı olacaktır. Oversized modellerde hem işlevsel hem de süsleyici nitelikte kullanılan kemerler ince ve orta kalınlıkta olan parlak dokular ve metal tokalar ile belirginleşmektedir.

Kemer seçimi kıyafet rengine ve kişinin zevkine göre yapılmalıdır. Modern ve klasik tarzda kemer seçimlerinde kemerin uzunluğu rengi, tokası, toka üzerindeki ve kemer üzerindeki detay ve şekillere dikkat edilmelidir. Tek bir kemerle bütün elbiseleri kombinleme çok da mantıklı bir karar değildir. Örneğin; Siyah bir kemeri, giydiğiniz açık renk bir keten pantolonla uyumlaştırmaya çalışmamalısınız. Bu sebeple kıyafetlere göre birden fazla kemer gerekecektir. Farklı detaylarla süslenmiş süet, nubuk, deri ve ya dokuma alışveriş ve kombinlerinizde size yardımcı olacaktır. Kemerin fiziksel yapısına göre ayakkabı hatta çanta tercihlerinde bulunulmalıdır. Yıpranmış, soyulmuş, kararmış, rengi gitmiş veya dokusu bozulmuş kemerlerinizi lütfen atınız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gizem ANSIN Arşivi