Pinar YENIYIGIT

Pinar YENIYIGIT

PARSEKER KONUŞUR, BURKAY ÇALIŞIR – KAZANIR !

BTSO’da seçim yarışı erken ve de hızlı başladı.Anlayacağınız seçimin gongu çoktan çaldı.Şimdi şapkamızı önümüze koyup BTSO’da 5 yıllık İbrahim Burkay dönemini şöyle bir düşünelim. Gelinen nokta ortada.

Her kim konuşursakonuşsun, dedikodu kazanları fokur fokur kaynasın …

Tevatürler, kulaktan kulağa söylentiler havada uçuşsun ..

Rakamlar apaçık ortada.

 Bursa 5 yıldır BTSO’nunmakro projeleriyle büyüyor. 

Nediyor İbrahim Başkan;

“ Yola 16 MakroProje hedefiyle çıktık. Geride kalan hizmet dönemimizde  40’a yakın model projeyi, Türkiye’deki oda veborsalara örnek olarak gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Köşe kapmaca oynamıyor, atıp tutmuyor,kimseyi bel altından vurmuyor.

“Mevcut aday zaten doğal adaydır” diyerek yeniden başkanlık içinvar olduğunu açıklayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın farkı işte tam da bunoktada ortaya çıkıyor.

Az laf çok iş demiş atalarımız;  ya da işleyen demir ışıldar. Doğru dasöylemişler , İbrahim Burkay Başkanlığı süresince de seçim yarışı başlayalıberi de olası adayları ne gündemine alıyor ne de eleştiriyor. Çalışıyor,üretiyor .

2013 seçimlerinde de Burkay’ın rakibi olan, bu seçimde deadaylığına kesin gözle bakılan  İlhan Parseker ne yapıyor ?

 Bir ; Henüz net birifadeyle ‘Adayım’ diyemiyor.

Seçime günler kala, hala ‘Aday olmaya hazırım’ gibi karışık-karmaşık cümleler kurmayı tercih eden Parseker, ne bekliyorsa ….!

Birkaç işadamını ziyaret ederek zemin yokluyor, destek istiyorve sadece kamuoyuna yazılı bir açıklama yapmayı tercih ediyor.

Geçtiğimiz seçim yönettiği süreç gibi kendisini destekleyenleriyanına alıp, basın mensuplarını bir araya getirip, masaya elini vurup,  net ifadeyle her nedense  ‘ Adayım’ açıklamasıyapmıyor.

    Parseker yazılıaçıklamasında da hep aynı sözleri tekrarlayıp ‘Fetö Masalı’ okumaya devamediyor.

BTSO’dan Burkay döneminde Fetö’ye kaynaklar aktarıldığı gibiciddi bir iddia ortaya atıp bir türlü belgeleriyle kamuoyunun karşısınaçıkamıyor.

 Parseker’in Fetöcü diyedilene dolamaktan öteye geçemediği aynı İbrahim Burkay’ın şirketleriniyıpratmak için 28 Şubat döneminde Fetö mensuplarınca operasyon yapıldığını,Burkay Ailesi’nin zamanın DGM’sinde idam cezası ile yargılandığını bilmiyor mukoskoca Bursa ?   

Peki  Başkan İbrahimBurkay yönetiminden  şu 5 yıllık süreçtehiçbir yöneticinin Fetö’den tutuklanmadığı amma velakin Parseker’in 2013 seçimlerindelistesinde olan 4 yönetici adayının hain gülen örgütü ile ilişkileri nedeniyle  hala cezaevinde olduğu gerçeğine ne demeli ?

Bu ne perhiz …? diye sormazlar mı adama.

‘Çamur at, izi kalsın’ taktiği ile koltuk kapma-seçim kazanmadönemleri çoktan kapandı.

Boş sözlerle değil, icraatla yol alan kazanıyor.

Parseker’in yazılı duyurusunda bir husus daha dikkatimi çekti;İlhan Parseker açıklamayı ‘Temiz ve Güçlü BTSO Platformu’ adına yapıyor.

Kimdir acep bu platformun üyeleri …?

Hangi iş insanları Parseker ile birlikte bu yarışta ayı safta ‘Varım’demişlerdir.

Şöyle çıksalardı İbrahim Burkay’ın 2013’de düzenlediği basıntoplantısında olduğu gibi, (o süreçte 84 farklı oluşum kendi talepleri ileBurkay’ın başkanlığını desteklediklerini açıklayıp, toplantıda saf tutmuşlardı)kamuoyunun karşısına da bi görseydik Parseker’in ekibi nitelikli ve de nicelikmi diye…!

   Bu arada BTSOkulislerinden edindiğim bilgilere göre ; Parseker’in komiteler üzerinde ağırlıkkazanamadığı, henüz hiçbir komitede adayını netleştiremediği, buna karşılıkBurkay’ın komitelere ciddi oranda hakim olduğu ve de adaylarını netleştirdiğiifade ediliyor.

Velhasıl Burkay’ın çoktan atı alıp Üsküdar’a geçtiği görülüyor.

İşte tüm bu veriler doğrultusunda BTSO seçim yarışına ilişkinkişisel fikrim net ;

Tarih tekerrür eder, Parseker girdiği her seçimde yaşadığınıyaşar, yani kaybeder.

Bursa’yı da 2023’e üreterek büyütenlerden olan Burkay taşır..!

Burkay kazanırsa, Bursa kazanır ..!’   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Pinar YENIYIGIT Arşivi