YARDIMLARINIZ BİR TIK UZAĞINIZDA

Denizin Dibi Köşesinden Yeniden Hayatlara Merhabalar Sevgili Okuyucular,
Tüm bu acı dolu günlerin içindeki umutların, tükenmeye yüz tuttuğu, neredeyse her saat diliminde kar’ın ayaza kestiği anlarda, bir haber alıyoruz onlarca yaşam koridorunun birinin arasından ve sevinçten yaşadığımızı hatırlıyoruz, hayran gözlerle bakıyoruz bunca saat direnen bedenlere…
Bundan sonra belki de enkaz altında kalan umutlarının gölgesinde yaşamak zorunda kalacak olan binlerce depremzedeye, umarım tüm verilen sözler tutulur da betonların altından daha zor bir yaşam bekliyor olmaz. Ülkemizin tüm kurumları canla başla mücadele etmeye çalışıyor elbette ve verilen sözleri de tutacaklarından tabii ki de hepimiz eminiz. Yine de özel iştiraklerde çok güzel çalışmalar yapıyor bu konuda, günümüz dünyası malum teknoloji ve internet çağı, bizim de şehrimiz olan BURSA’da radarıma takılan tamamen yardım severlik üstüne alelacele kurgulanmış iki güzel yazılım ve yardım projesi dikkatimi çekti.
Malum, hayatta olup evsiz yurtsuz kalan depremzede vatandaşlarımızın barınma sorunlarını devletimiz imkanları doğrultusunda çadırlarda, konteynerlarda, otellerde, yurtlarda, KIRGISİZTAN’ın(binlerce teşekkür az gelir) otağlarında veya hayırsever vatandaşlarımızın tahsiste bulunduğu evleri kullanarak çözmeye çalışıyor.
Bursa menşeli projelerimizden ilki tam da bu sorunu çözmeye odaklı bir internet sitesi olarak hizmete girmiş. www.depremmisafiri.com olarak hayırsever vatandaşlarımızın depremzedeler ile paylaşmaya açmayı düşündükleri evlerini tüm özellikleriyle beraber bu siteye kayıt edip bir aileye yardım etme şansını kolaylaştırmış oluyor. Depremde evlerini kaybetmiş depremzedelerimizde ihtiyaçları doğrultusunda kendisi ve ailesinin bilgilerini paylaşıp, gerekli işlemleri yaptıktan sonra siteye kayıt olmaları yeterli oluyor. Bu sayede gönlü güzel hayırseverlerimizin, kalbi buruk sevgili depremzedelerimiz ile buluşması kolaylaşmış oluyor.
İkinci radarıma takılan proje ise www.biletinial.com sitesinin hepimizin 1999 depreminden vefa borcumuzun olduğu, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile ortak hareket edip ‘UMUDA BİR BİLET’ kampanyası adı altında satışa sunulup, tüm gelirinin depremzedelere gönderildiği projedir. Bu iki projeyi köşeme taşıma sebebim elbette ki farkındalığı ve bilinirliği artırma amacı taşısa da ortak özellikleri artık BURSA’da da yazılım firmalarının neler yapabildiğini ve tüm dünyaya örnek olacak projelerle yaralarımızı nasıl daha hızlı, nasıl daha iyi ve nasıl daha güçlü saracağımızın kanıtıdır. Biraz da güzel ülkemin gençlerinin sınırsız hayaller kurabilmesini sağlayabilecek olan yazılımcılığa merakının artması adına, gelecekte kuracağımız binalar kodların içindedir diyerek bu yazıma son veriyorum.
Teşekkürler www.depremmisafiri.com, Teşekkürler www.biletinial.com BURSA’dan Yaralarını Sarmaya Çalışan Tüm Ülkemize Selamlarla…

Sercan AKDERİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sercan AKDERIN Arşivi

HATAY

23 Şubat 2023 Perşembe 14:30