Koza- İpek Grubu'nda yaşananlara tepki yağdı

Koza- İpek Grubu'nda yaşananlara tepki yağdı

Türk yetkililere, evrensel demokratik değerler ve Türkiye anayasasında da kutsal kabul edilen değerler çerçevesinde davranma çağrısında bulunan Kirby, "Daha önce de kaygı duyduğumuzu belirttiğimiz, özgür medya, ifade özgürlüğü ve toplanma hakkı gibi konulara ilişkin kaygılarımız sürüyor" diye konuştu. Kirby, bu konulardaki kaygılarını gerek özel gerekse genel ortamlarda dile getirdiklerini belirtti.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Avrupa Birliği Komisyonu, KOZA-İPEK Holding'e kayyum atanması sonrasında yaşanan son gelişmelerden endişe duyduğunu belirterek 1 Kasım seçimlerinin demokratik standartlara uygun olmasını umduğunu dile getirdi.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin sözcüsü Catherine Ray, "Durumu çok yakından izlemeyi sürdürüyor ve hukukun üstünlüğü ile medya özgürlüğüne saygının öneminin altını bir kez daha çizmek istiyoruz" dedi.

SCHULZ: ENDİŞE DUYUYORUZ

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da 1 Kasım seçimleri öncesinde KOZA-İPEK Grubu'na el konulmasından derin endişe duyduğunu belirterek, "Özgür medya canlı demokrasilerin temel taşıdır" dedi.