Küçük Alper iliksiz kaldı

Küçük Alper iliksiz kaldı
1 yaşındaki Alper Kaan Altıncan'a 5 ay önce lösemi teşihisi konuldu. Alper için uygun ilik uygun ilik Almanya'da bulundu.

Alman kan bankası ilik için gereken parayı peşin isteyip 
SGK ise ödemeyi bir süre sonra yapacağını belirtince banka küçük Alper için gereken iliği göndermekten vazgeçti. 

Alper’in ailesi ise banka ve nakil masrafları için gereken 75 bin lirayı bulabilmek için Bursa Valiliği kanalıyla yardım kampanyası başlattı.

11 yıllık evli olan Mustafa(38) ve Muzaffer (31) Altıncan çiftinin 14 ay önce dünyaya gelen 2. çocukları Alper Kaan Altıncan’a 7 ay sonra lösemi teşhisi konularak tedavi edilmeye başlandı. Göz tutulması da yaşayan minik bebeğin gözlerinin iç kısmında kanser hücreleri oluşmaya başladı. İstanbul’daki bir hastanede ilik nakli yapılması kararlaştırılan Alper Kaan Altıncan için bir süredir aranan ilik Almanya’daki kan bankasında bulundu.

Ameliyatın yapılacağı hastane tarafından yapılan başvurusu sonrası minik Alper için uygun donör Almanya’daki kan bankasında bulundu. Fakat hastanenin girişimleri sonuçsuz kaldı. Alman kan bankası gönderilecek olan uygun iliğin parasını peşin istedi. SGK’ tarafından paranın yıl sonunda ödeneceği bildirilince kan bankası iliği göndermekten vazgeçti. Hastane yetkileri ile tekrar irtibata geçen kan bankası yetkilileri ilik için gereken 15 bin Euro’nun aile tarafından ödenmesini ailenin bu parayı daha sonra SGK’ dan tahsil etmesini önerdi.

Maddi durumu müsait olmayan aile için Bursa valiliği tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Almanya’dan gelecek olan ilik ve nakil masrafları için 75 bin lira para toplanmasını uygun görev Bursa Valiliği aile adına bir bankada hesap açtırdı. Ayrıca Alper Kaan Altıncan adına facebookda “Minik Alper Kaan için el ele” paylaşım sayfası oluşturuldu. Aralarında Pınar Altuğ, Yağmur Atacan çiftinin de bulunduğu bir çok ünlü intagram hesaplarından minik Alper'e destek verdi.

SGK’nın 1 yıl sonra yapmayı vaat ettiği ödemeyi bekleyecek durumlarının bulunmadığını anlatan Mustafa Altıncan, "Oğlumun durumu her geçen gün kötüye gidiyor. “Büyük bir ihtimalle Aralık ayı ilk haftası nakil yapılacak. Bu süreçte sıkıntılı durumlar da önümüze çıktı. Bunları aşmak da bizim için problem oldu. Almanya’dan 15 bin Euro gibi bir rakam istemişlerdi. Bizim bu parayı karşılama gibi bir durumumuz olmadığı için sosyal medyadan böyle bir kampanya başlattık. Çok şükür duyarlı insanlarımız var. Bu parayı da toparlayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Anne Muzaffer Atacan ise Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kök hürce projesinin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak bu projenin binlerce lösemi hastasının umudu olduğunu, Türkiye’de bir kan bankası kurulmasının şart olduğunu söyledi.