Özel Medicabil Hastanesi kalitesini bir kez daha tescilledi

Özel Medicabil Hastanesi kalitesini bir kez daha tescilledi

JCI belgesini 29 Mayıs 2013 tarihinde kuruluşunun 2. yılı dolmadan alarak Bursa’daki özel hastaneler arasında önemli bir ilke imza atan Özel Medicabil Hastanesi, aradan geçen 3 yılda sağlıkta kalite hizmetlerindeki öncülüğünü sürdürürken, JCI’da reakredite olarak kalitesini uluslararası düzeyde bir kez daha tescillemiş oldu.

Bu belgeye sahip olmanın sağlık kurumları arasında bir farklılık oluşturduğunu söyleyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen “Biz hastalarımıza ve topluma mümkün olan en iyi ve en güvenilir sağlık hizmetini sunmayı amaçladık. JCI tarafından akredite olmak bizim için mükemmellik yolunda önemli bir adımdır. Sağlık kurumları dünyanın her tarafında kalite, güvenlik ve sürekli iyileştirme odaklı bir ortam yaratmaya çalışıyor. Akreditasyon bu gereksinimi hastanenin performansını ve hastaların sağlık sonuçlarında sürekli olarak sistematik iyileştirmeler yapmasını teşvik etmektedir” dedi.

Özel Medicabil Hastanesi’nin, Yalın Hastane ve Kaizen modeliyle sürdürdüğü çalışmalarla fark oluşturduğunu söyleyen Bilgen, 6 yıl önce kaliteli hizmet vermek için yola çıktıklarını kaydetti. Yalın Hastane uygulamasıyla önemli bir aşama kaydettiklerini ifade eden Prof. Dr. Bilgen, “Bizim hedefimiz en başından beri bulunduğumuz şehirde, bölgede, ülkemizde ve uluslararası düzeyde referans olabilmektir. Bu hedefle yola çıktık. Hastanemizdeki tüm personelin de aynı düşünceyle hareket etmesini sağlama konusuna da epey yaklaştık. JCI belgesini ikinci kez almış olmak çalışma azmimizi daha da arttırmıştır” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Bilgen açıklamasında JCI belgesini ikinci kez almalarında gösterdikleri üstün gayret ve başarı nedeniyle Özel Medicabil Hastanesi’nin bütün çalışanlarını da tebrik ettiğini söyledi.


Joint Commission International (JCI) Nedir ?

Joint Commission International (JCI) 1951 yılında ABD’de kurulmuş, 60’dan fazla ülkede sağlık kuruluşlarını denetleyerek akredite etmiş, kar gütmeyen bir kuruluştur. JCI akreditasyonu sağlık kuruluşlarında hasta güvenliği, tesis güvenliği, enfeksiyonların önlenmesi, yanlış uygulamaların önlenmesi, hasta ve yakınlarının korunması ve bilgilendirilmesi, kişisel hak ve gizliliklerin korunması, olumsuz olayların kayıt altına alınması ve bunların sürekli izlenerek düzeltilmesini sağlar. JCI kuruluşu bu konularda standartlar geliştirir ve sağlık kuruluşlarının bu standartlara uyumunu denetleyip başarılı olanları akredite eder.

Hedefi, sağlık kuruluşları için ISO 9001 standardına göre uygun bir zemin hazırlamaktır. Bu standart şartlarını etkin olarak uygulamak sağlık kuruluşlarına ciddi iyileşme fırsatı vermekte, yasal denetimlerde kolay ilerleme sağlamakta, üst düzey çalışmalar için uygun şartların temelinin atılmasına fırsat vermekte, hasta haklarının en iyi şartlara gelmesini mümkün kılmakta ve kuruluşa büyük katma değerler sağlamaktadır.