Paşa'dan dur emri!

Paşa'dan dur emri!

Müthiş gecede Eren Derdiyok perdeyi açtı, Rhodolfo eşitliği sağladı. Donk’un füzesi siyah-beyazlılar’ı bir kez daha sarstı. Ancak ikinci yarı Gomez yeniden dengeyi sağladı. Eren Derdiyok’un golü tam da oyunun kontrolünü eline alan Kartal’da şok etkisi yarattı ancak uzatmalarda Oğuzhan’ın penaltısı lideri yenilgiden kurtardı.

İnönü Stadı’nın o eski ihtişamlı gecelerinden birini yaşar gibi olduk. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın hoparlörlerinden, zaman zaman o eski mabedin atmosferi, sanki kulaklara püskürtülüyordu. Dün gece öylesine bir tribün baskısı vardı ki, sanki Vodafone Arena’nın açılış provası yapılıyordu. Sahada ise yine İnönü’nün o eski günlerindeki gibi yürekleri ağıza getiren goller ve pozisyonlar vardı. Oyuncu değişiklikleri bile izleyenlerin kan basıncını yükseltiyordu.

Beşiktaş adına ilk tehlike Quaresma’nın 16. dakikadaki ortasıyla geldi. Bu dakikada ceza sahasında bulunan Oğuzhan’ın kafasını Isaksson, parmak uçlarıyla uzaklaştırdı. 24’te, Eren Derdiyok’un attığı golle, Beşiktaş 1-0 geriye düşse de, siyah-beyazlı takım 27’de Rhodolfo ile eşitliği yakaladı: 1-1. Maçın her dakikasında oyunda üstünlüğü hissettiren Beşiktaş, buna rağmen, 40. dakikada Donk’un uzaktan çektiği şutla kalesinde ikinci golü gördü: 1-2

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rıza Çalımbay’ın önde basma taktiğine, ikinci yarının başında Gökhan ve Sosa’yı oyuna alarak yanıt vermeye çalıştı. Kasımpaşa yine de aynı taktiği ikinci yarıda kısmen uygulayabildi. 52’de Mario Gomez, durumu 2-2 yaparak, tribündeki Löw’e deyim yerindeyse selam çaktı. Tam Beşiktaş artık farkı açar diye beklerken sahanın en skorer ismi Eren Derdiyok, 67’de yine takımını öne geçirdi: 2-3.

Doğrudur, iki puan kaybetti ama yine de son saniyeye kadar gol kovalayan bir Beşiktaş seyrettik. Bu azmin neticesinde kazanılan penaltıyı Oğuzhan 90+4’te gole çevirerek takımını mağlubiyetten kurtaran isim oldu.