Prof. Dr. Behramoğlu, Lions'un 'Cumhuriyet Sözcüsü' ödülünün sahibi oldu

Prof. Dr. Behramoğlu, Lions'un 'Cumhuriyet Sözcüsü' ödülünün sahibi oldu

Eskişehir’de Rixos Otel’de gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümü Yemeği ve Cumhuriyet Sözcüsü Ödül Töreninde, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Lion Dr. Ender Tukay tarafından Prof. Dr. Behramoğlu’na ‘Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü’ verildi.

Şair, yazar, çevirmen, edebiyatçı Prof. Dr. Ataol Behramoğlu’na Cumhuriyet Sözcüsü ödülünün verildiği geceye, Lions Geçmiş Dönem Konfederasyon ve Federasyon Başkanları ile Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Lion Dr. Ender Tukay’ın yanı sıra diğer illerdeki Lions Kulüplerinin Başkanları ile üyeleri katıldılar.

---En prestijli ödüllerden birisi sahibini buldu---

Programın açılışında konuşan 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Tukay, “Bu akşam Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden birisi olan Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü’nü veriyoruz. Lionlar ve Leolar, Cumhuriyetin temel ilkelerine, Atatürk devrimlerine her zaman saygılı ve bağlıdır” dedi.

Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü’nün bu yıl beşincisinin verildiğini söyleyen Tukay, “118-K Yönetim Çevresi 5 yıldan beri Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü vererek geleneksel bir olaya imza atıyor. İlk ödül Bekir Coşkun’a, ardından TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na verildi. Daha sonra Prof. Dr. Emre Kongar’a ve geçen sene de Prof. Dr. Ertuğrul Teziç’e verildi. Bu gece de bu ödülü Prof. Dr. Ataol Behramoğlu’na vermekten onur ve mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Gecede ayrıca Tukay tarafından Behramoğlu’na Fahrettin Kerin Gökalp ödülü de verildi.

Behramoğlu, “Atatürk, Türk aydınlanmasının lideridir”

Ödülünü aldıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk aydınlanmasının da lideri olduğunu belirten Prof. Dr. Behramoğlu ise şunları söyledi:

“Bir insanın kaderi bütün insanlığın kaderiyle beraberdir. Ben geçer, biz geçeriz, kalıcı olan gelecek kuşaklardır. Onlar için çalışmalıyız. Bu bir Ataol Behramoğlu gecesinden çok bizim gecemiz. Ben ve kardeşlerim Cumhuriyetçi ve Atatürkçü anlayışla yetiştik. Ben Nutuk’u o zamanların diliyle babamın kitaplığında okumuştum ilk kez. Bizim çocukluğumuz Cumhuriyet ilk yılları böyle bir dönemdi. Biz böyle bir ailede yetiştik. Mustafa Kemal Atatürk Türk aydınlanmasının lideridir. Hem büyük bir asker, hem büyük bir devlet kurucudur. Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir asker olmasının yanında aynı zamanda büyük bir aydındır; Cumhuriyet ortadadır. Mustafa Kemal, tutkusu ile Türk aydınlanmasının öncüsü olmuştur. Dünya tarihinde böyle bir lider yoktur. Büyük bir devlet kurucusudur. Böyle bir ödül verdiğiniz için sizleri tebrik ediyor ve bu ödülü almaktan mutluluk duyuyorum.”

---Behramoğlu kitaplarını da imzaladı---

Törende ayrıca 10 Lion çiftten oluşan Lions 118-K Dans Grubu da sahne aldı. Grubun gösterisinin ardından 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Ender Tukay ile beraber Federasyon Başkan Yardımcıları tarafından günün anısına grup üyelerine plaket verildi.

İzmir Kent Orkestrası’ndan Ala Jazz isimli müzik grubu da sahne aldığı gecenin sonunda Ataol Behramoğlu, konuklar için kitaplarını imzaladı.